Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η 2η συνάντηση του έργου «De Carb»- Σε πρώτο πλάνο η επόμενη μέρα για τη Δυτική Μακεδονία

Η 2η συνάντηση του έργου «De Carb»- Σε πρώτο πλάνο η επόμενη μέρα για τη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η 2η συνάντηση φορέων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος του «interreg euro», ενός έργου το οποίο ονομάζεται «De Carb», πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κοζάνη και τα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν να ανοίξει μία συζήτηση μεταξύ των φορέων σε σχέση με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ανάγκη η περιοχή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί του τέλους του λιγνίτη.

Το ζήτημα της λεγόμενης εξίσωσης, με την ανεύρεση ισοδύναμων μέτρων στις απώλειες που θα υπάρξουν είτε σε παραγόμενη ισχύ είτε σε θέσεις εργασίας, είτε σε τεχνογνωσία και άυλη μορφή που κινδυνεύει να φύγει από την περιοχή, είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών που πρέπει να γίνουν με το ζήτημα να αναγάγετε σε εθνικής σημασίας, ενώ όπως τόνισαν αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση η περιοχή πρέπει να αναζητήσει πολλαπλά κονδύλια από αυτά που έχουν προβλεφθεί καθώς με μια απλή προσέγγιση, μέσα από μελέτες που έχουν εκπονηθεί, θα απαιτηθούν περισσότερα από 4δις ευρώ σε επενδύσεις ώστε να καλυφθεί το χαμένος έδαφος για τη Δυτική Μακεδονία.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας