Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Περί Φυσικής > Η 2η συνάντηση του έργου «De Carb»- Σε πρώτο πλάνο η επόμενη μέρα για τη Δυτική Μακεδονία

Η 2η συνάντηση του έργου «De Carb»- Σε πρώτο πλάνο η επόμενη μέρα για τη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΗ 2η συνάντηση φορέων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος του «interreg euro», ενός έργου το οποίο ονομάζεται «De Carb», πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κοζάνη και τα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν να ανοίξει μία συζήτηση μεταξύ των φορέων σε σχέση με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ανάγκη η περιοχή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί του τέλους του λιγνίτη.

Το ζήτημα της λεγόμενης εξίσωσης, με την ανεύρεση ισοδύναμων μέτρων στις απώλειες που θα υπάρξουν είτε σε παραγόμενη ισχύ είτε σε θέσεις εργασίας, είτε σε τεχνογνωσία και άυλη μορφή που κινδυνεύει να φύγει από την περιοχή, είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών που πρέπει να γίνουν με το ζήτημα να αναγάγετε σε εθνικής σημασίας, ενώ όπως τόνισαν αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση η περιοχή πρέπει να αναζητήσει πολλαπλά κονδύλια από αυτά που έχουν προβλεφθεί καθώς με μια απλή προσέγγιση, μέσα από μελέτες που έχουν εκπονηθεί, θα απαιτηθούν περισσότερα από 4δις ευρώ σε επενδύσεις ώστε να καλυφθεί το χαμένος έδαφος για τη Δυτική Μακεδονία.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

34 νέα κρούσματα σήμερα 30/11 στη Δ. Μακεδονία – Η πανελλαδική γεωγραφική κατανομή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αναλυτικότερα: – 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας – 255 κρούσματα στην ...