Αρχική > Αρθρογραφία > Για τη Μακεδονία «όσοι ζωντανοί»! – Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Για τη Μακεδονία «όσοι ζωντανοί»! – Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί η Ελλάδα.

Τα Ελλαδικά παπαγαλάκια, εντός και εκτός βουλής, παλιά και νέα, μεταλλαγμένα και μη, οι Γκαίμπελς της σύνθετης ονομασίας, του «έντιμου συμβιβασμού» και της «ευκαιρίας που δεν πρέπει να χαθεί «, βγήκαν  στην αγορά για να προωθήσουν, μετά τη Θράκη,  το Αιγαίο, την Κύπρο, τα Μνημόνια, το νέο προϊόν τους: Την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους κλέφτες.

Πέραν της χυδαίας προτροπής στους Έλληνες, αρκετοί μέλη των κομμάτων τους, να μη συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, αναφέρονται στο «επιχείρημα» ότι όλες οι χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Και τότε γιατί ΟΛΟΙ πιέζουν την Ελλάδα να το πράξει και αυτή; Γιατί ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως χωρίς τη συναίνεση της Ελλάδας δεν υφίσταται καμία αναγνώριση! Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχθεί η Ελλάδα, μόνο εάν αποδεχθεί την κλοπή!

 Σήμερα ο Ελληνισμός  βλέπει ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η οποία καπηλεύεται τον ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό όρο Μακεδονία, έχει καταλήξει να αποτελεί μία διαπραγμάτευση από την οποία απουσιάζει η ιστορία. Αντιθέτως είναι παρούσα η προπαγάνδα, η κλοπή, ο εθνικισμός, ο εκβιασμός και το ψεύδος……

 Επί της ουσίας, η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, ενός όρου που δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του παρελθόντος, όπως υποστηρίζουν οι προπαγανδιστές  υποστηρίζουν, αλλά ένα θέμα που συνδέεται με το μέλλον, αποτελεί μείζονα συνιστώσα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των ελληνικών συμφερόντων.

Η ιστορία όταν τη γνωρίζεις και τη  σέβεσαι σου δίνει λύσεις και σε ανταμείβει. Ας τη συμβουλευτούν όλοι και ας πράξουν το  καθήκον τους, όπως το επιβάλλει η ελληνική ιστορία και ιδιαίτερα αυτή της Μακεδονίας. «Όσοι ζωντανοί που έγραφε ο Ιων Δραγούμης!»  

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team