Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Γ. Κασαπίδης: «Από σήμερα έχουμε στο οπλοστάσιο μας ένα υπερσύγχρονο όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού»

Γ. Κασαπίδης: «Από σήμερα έχουμε στο οπλοστάσιο μας ένα υπερσύγχρονο όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στο μοριακό εργαστήριο που θα λειτουργήσει στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, κάνοντας σε πρώτη φάση αναλύσεις για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδριάζει δια περιφοράς.

Όπως είπε, από αύριο θα αρχίσει η εκπαίδευση του προσωπικού προκειμένου από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η λειτουργία του εξετάζοντας δείγματα από τη Δ. Μακεδονία. Ο συμβατικός χρόνος παράδοσης του μηχανήματος ήταν 2.5 μήνες, αλλά αυτό έγινε σε 2 εβδομάδες μόλις, με τον Γ. Κασαπίδη να ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στο να γίνουν όλα άμεσα.  Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στον ορισμό του κ. Ρωμιόπουλου ως συντονιστή στη ΔΜ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης είπε στην εισήγησή του: «Από σήμερα έχουμε στο οπλοστάσιο μας ένα υπερσύγχρονο όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού. Η επιλογή έγινε με υπόδειξη των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης τους οποίους και ευχαριστώ για τη συμβολή τους όλο αυτό το διάστημα. Είναι πρωτόγνωρο που έχουμε τόσο γρήγορα ένα τέτοιο εξοπλισμό που θα συμβάλλει άμεσα στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων. Επίσης έχουμε σε αναβαθμισμένο επίπεδο την παρουσία του ΕΟΔΥ με τον ορισμό του κ. Ρωμιόπουλο και θα μπορεί να συντονίζει όλες τις αρμοδιότητες για τη Δυτική Μακεδονία. Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα καταθέσουμε επίσημα αίτημα για να καταστεί ως Περιφερειακό εργαστήριο του ΕΟΔΥ για τα λοιμώδη νοσήματα το οποίο θα είναι το πρώτο στη χώρα».

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team