Αρχική > Ενέργεια > Γ. Αντωνιάδης: «Σε ένα δίμηνο οι νέες περιβαλλοντικές μελέτες για την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης»

Γ. Αντωνιάδης: «Σε ένα δίμηνο οι νέες περιβαλλοντικές μελέτες για την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης λόγω έλλειψης περιβαλλοντικών μελετών και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αναφέρθηκε σχετικά ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης για θέματα της περιοχής που παραχώρησε τη Δευτέρα στα  μέσα ενημέρωσης της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, υπολογίζεται ότι οι νέες περιβαλλοντικές μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο.

Μάλιστα, ο κ. Αντωνιάδης σχολίασε πως ο ΑΗΣ Μελίτης έκλεισε μετά από μήνυση που κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η WWF, για το ότι όπως είπε χαρακτηριστικά «σωστά δεν υπήρχε περιβαλλοντική μελέτη.  Μετά από αυτό σωστά έκρινε και δικαιοσύνη ότι έπρεπε να σταματήσει τη λειτουργία, να εκπονηθεί η νέα περιβαλλοντική μελέτη και μόλις τελειώσει η περιβαλλοντική μελέτη, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά».

Για τις περιβαλλοντικές μελέτες ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως: «Υπολογίζουμε μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχει ολοκληρωθεί, γιατί μεσολαβεί και ένα διάστημα το οποίο τίθεται σε διαβούλευση, που σημαίνει ότι οι τοπικοί φορείς πρέπει να καταθέσουν τις ενστάσεις τους, τις  συμφωνίες ή τις διαφωνίες τους για να τις συμπεριλάβουν μέσα οι υπηρεσίες και αναλόγως να επιληφθούν του θέματος της οποιαδήποτε διαφοράς».

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε επίσης για την μικρή κατανάλωση σε σχέση και με την εθνική ζήτηση, προσθέτοντας πως σε σχέση με τους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο, το πρόβλημα υπήρχε, όπως είπε σχετικά, με τα ιδιωτικά ορυχεία και αυτούς οι οποίοι δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας πως: «Συζητήσαμε και με τον κύριο Στάσση και με τον κύριο Κοπανάκη. Δεσμεύτηκαν να βρεθεί μία λύση να εξακολουθεί να βγάζει κάρβουνο το ορυχείο, να το αποθηκεύει και όταν θα ανοίξει κανονικά θα προμηθεύσει το εργοστάσιο», ήταν το σχόλιο του βουλευτή.

Επιμέλεια Β.Σ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ακρινή: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Κυριακή ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κινητοποίηση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το κοινοτικό συμβούλιο της Ακρινής την Κυριακή το πρωί, ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στην ...