Κοινό δελτίο τύπου με την ΠΕΔ στο οποίο θα αποτυπώνεται ότι έγινε στις συναντήσεις με τους Υπουργούς στην Αθήνα, αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.
Ο Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για πολύ κλίμα στη διάρκεια των συζητήσεων, τόνισε πως όλοι οι Δήμαρχοι είπαν τις απόψεις τους, ενώ για τα αποτελέσματα τόνισε πως οι Υπουργοί δεσμεύτηκαν για επιτάχυνση των διαδικασιών.
Παράλληλα αναφέρθηκε στη δέσμευση Χατζηδάκη για επιστολή προς όλους τους Υπουργούς σχετικά με τη Ρήτρα Μετάβασης, ενώ σημείωσε πως έγινε αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών για ειδικά φορολογικά κίνητρα στη Δυτική Μακεδονία όπως η μείωση φόρων κατά 50%, η μείωση του ΦΠΑ κ.α. τα οποία πρέπει να εξεταστούν αν συμβαδίζουν με το κοινοτικό δίκαιο.
«Σε γενικές γραμμές το κλίμα, η μεθοδολογία και αρκετά από τα ζητήματα ήταν προς τη θετική κατεύθυνση, κάποια μένει να απαντηθούν», τόνισε ο Γιώργος Αμανατίδης.