Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις μαθητών στο Ν. Κοζάνης – Καταλήψεις στα ΓΕΛ Σερβίων & Σιάτιστας, στο 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και στο Γυμνάσιο Μουρικίου 

Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις μαθητών στο Ν. Κοζάνης – Καταλήψεις στα ΓΕΛ Σερβίων & Σιάτιστας, στο 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και στο Γυμνάσιο Μουρικίου 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Γενικευμένο χαρακτήρα έχουν πλέον οι μαθητικές κινητοποιήσεις στο Νομό Κοζάνης, καθώς εκτός από την κατάληψη πέντε σχολείων στην πόλη της Πτολεμαΐδας υπό κατάληψη τελούν επίσης τα Γενικά Λύκεια Σερβίων και Σιάτιστας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης, το Γυμνάσιο Αναρράχης – Εμπορίου και το Γυμνάισο Ανατολικού στο Δήμο Εορδαίας.

Συγκεκριμένα, συνεχίζεται η κατάληψη στα 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια της Πτολεμαΐδας, στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας και στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης, ενώ σε κατάληψη προχώρησαν από σήμερα και οι μαθητές του Γυμνασίου Αναρράχης – Εμπορίου στη Δημοτική Ενότητα Μουρικίου του Δήμου Εορδαίας.

Σε κινητοποιήσεις όμως βρίσκονται εδώ και μέρες, και συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή, και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σερβίων. Στο χορό μπήκαν χθες και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης καταλαμβάνοντας το σχολικό τους κτήριο, ενώ κατάληψη ξεκίνησαν σήμερα και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας.

Κύριο αίτημα των μαθητών είναι να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για την ικανοποιητική συντήρηση των διδακτηρίων, ώστε να λειτουργούν κανονικά και χωρίς προβλήματα τα σχολεία, να καλυφθούν ελλείψεις καθηγητών και ελλείψεις υλικών, ενώ διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα πανελληνίων εξετάσεων, για τον αποκλεισμό σχολών από σχετικές κατευθύνσεις, αλλά και τη διατήρηση και προώθηση μαθημάτων στη Γ΄ Λυκείου τα οποία δεν εξετάζονται ούτε πανελλαδικά ούτε ενδοσχολικά.

Οι μαθητές καταγγέλλουν επίσης ως εικονική την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, κάτι που όπως λένε δεν εξυπηρετεί τα συμφέρονται των σπουδαστών, ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ ζητούν αύξηση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος αλλά και αύξηση του ποσοστού εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας να ζητούν επιτακτικά την ανέγερση διδακτηρίου.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη