Αρχική > Ενέργεια > Φ. Γεννηματά: «Να μην γίνει η Δ. Μακεδονία παράπλευρη απώλεια στις εξελίξεις και στις πολιτικές της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση» – «Βιασύνη και κλείσιμο μονάδων χωρίς σχέδιο» (VIDEO)

Φ. Γεννηματά: «Να μην γίνει η Δ. Μακεδονία παράπλευρη απώλεια στις εξελίξεις και στις πολιτικές της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση» – «Βιασύνη και κλείσιμο μονάδων χωρίς σχέδιο» (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε δήλωσή της προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από την υπό κατασκευή λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα 5, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως η κυβέρνηση βιάζεται να κάνει την απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτές να κλείσουν το 2023 και η Πτολεμαΐδα 5 το 2028, επισημαίνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ έχει «βιώσιμη» πρόταση για δίκαιη μετάβαση, που θα κρατήσει «όρθια» την τοπική κοινωνία αλλά και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Αναλυτικά, η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Ήρθα σήμερα εδώ για να ενώσουμε τη δύναμή μας με τους πολίτες, για να μην γίνει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παράπλευρη απώλεια στις εξελίξεις και στις πολιτικές της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση. Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τον αναγκαίο πόρο αλλά και τους αναγκαίους πόρους για τη δίκαιη μετάβαση. Δίκαιη μετάβαση και βιώσιμη λύση. Εμείς με νέο σχέδιο και βιώσιμη πρόταση μπορούμε να εγγυηθύμε ότι η περιοχή, όχι απλώς δεν θα χάσει το ενεργειακό της προφίλ , αλλά θα το ενισχύσει. Και μάλιστα με όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία. Για αυτό  και είμαστε επιτέλους εδώ και κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το ταξίδι, που είχε σχεδιαστεί πριν την πανδημία.

Θυμίζω ότι είχαμε λάβει εγκαίρως μέτρα και είχαμε παρέμβει και στη Βουλή, ώστε να μην έχουμε μια έκρηξη του ιού στο εργοτάξιο, αναδεικνύοντας και τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, μιας και ήταν από τις περιοχές που δεν τα πήγε καλά στην πανδημία και είχαμε ζητήσει να έρθει εγκαίρως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Αθήνα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να μείνουν ασφαλείς οι πολίτες της περιοχής.

Δεν υπάρχει κανένας λόγο για τη βιασύνη της κυβέρνησης και μάλιστα χωρίς σχέδιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουν οι μονάδες το 2023 και η συγκεκριμένη το 2028. Μπορούμε να πάμε τη μετάβαση μέχρι το ’30 και με σχέδιο να διεκδικήσουμε την αυτονομία της χώρας που είναι κυρίαρχο ζήτημα , αφού δεν μπορούμε να έχουμε ένα 100% εισαγόμενο καύσιμο».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δ. Εορδαίας: Αποκαθίσταται ο φωτισμός του δρόμου προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο – Πλέον θα λειτουργεί με λαμπτήρες τεχνολογίας LED-VIDEO

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του Δήμου Εορδαίας τον οποίο «περπατάνε» χιλιάδες Δυτικομακεδόνες, κι ...