Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > «Εξυπηρετεί ημετέρους ο Μαλούτας- Στρατηγική απαξίωσης του έργου μας- Αναλύει τα οικονομικά ως μηχανικός και συνεχίζει τα λάθος συμπεράσματα»- Η απάντηση της Κίνησης για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κοζάνης

«Εξυπηρετεί ημετέρους ο Μαλούτας- Στρατηγική απαξίωσης του έργου μας- Αναλύει τα οικονομικά ως μηχανικός και συνεχίζει τα λάθος συμπεράσματα»- Η απάντηση της Κίνησης για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για συνολική στρατηγική απαξίωσης όλων των πεπραγμένων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έκανε λόγο ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, απαντώντας σήμερα με έκτακτη συνέντευξη τύπου στα όσα ο νυν Δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας, ανέφερε με άρθρο του για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης, έχοντας στο πλευρό του τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Βαλαή, υποστήριξε πως ο Λάζαρος Μαλούτας «όσες φορές προσπάθηκε να ασχοληθεί με τα οικονομικά τα μπέρδεψε» και πρόσθεσε πως η στρατηγική του είναι να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος, λίγο πριν, ο Γιώργος Βαλαής υποστήριξε πως ο κ. Μαλούτας ενώ παραδέχεται πως δεν είναι ειδικός επί των οικονομικών θεμάτων επιμένει να μη ζητά τη συδρομή και συμβουλή ανθρώπων που γνωρίζουν 5 πράγματα:

«Μοιραία αξιολογεί τα οικονομικά ως μηχανικός και προφανώς καταλήγει σε λανθασμένα συμπεράσματα», υπογράμμισε ο Γιώργος Βαλαής.

Λευτέρης Ιωαννίδης και Γιώργος Βαλαής έκαναν λόγο παράλληλα και για εξυπηρέτηση ημετέρων από τη διοίκηση Μαλούτα, αναφερόμενοι από κοινού στην υπόθεση της μίσθωσης του αναψυκτηρίου στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, για την οποία όπως είπαν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε λάβει απόφαση έξωσης:

«Γιατί δεν προχωράνε στην αποβολή των μισθωτών του. Μήπως επειδή ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι υποψήφιοι του συνδυασμού Μαλούτα;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Γιώργος Βαλαής, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Π» σε ότι έχει να κάνει με τις ενέργειες που έκανε ή δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση για μια σειρά ακινήτων που διαχειρίζεται ο Δήμος Κοζάνης, απάντησε πως είχαν παρθεί πολλές αποφάσεις οι οποίες καθυστερούσαν στη γραφειοκρατία.

Παράλληλα στη συνέντευξη τύπου ο Λευτέρης Ιωαννίδης έκανε ειδική αναφορά και στη ΔΕΠΕΠΟΚ, προκαλώντας μάλιστα το Δήμαρχο σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Να μας εξηγήσει τι ακριβώς πέτυχαν όσοι το 2005 πλήρωσαν για ένα ταξίδι 107.000 ευρώ. Τι ακριβώς κέρδισε η ΔΕΠΕΠΟΚ και ο Δήμος από αυτές τις ενέργειες του μεγαλόπνοου έργου της ΖΕΠ που ψευδώς μας έλεγαν πως ο πολίτης δε χρεώθηκε ούτε ένα ευρώ. Ανα ανοίξει ο φάκελος ΔΕΠΕΠΟΚ οι σημερινοί κατήγοροι θα βρεθούν κατηγορούμενοι».

Τέλος, ο Γιώργος Βαλαής αναφέρθηκε και στο θέμα των δανείων σημειώνοντας πως είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αντί να εγκαλείται αυτός που δανείστηκε, αντιθέτως να εγκαλεί αυτόν που κλήθηκε να διαχειριστεί τον υπέρμετρο δανεισμό:

«Την περίοδο 2014-2019 δεν δανειστήκαμε ούτε ένα ευρώ. Είναι θράσος να μας εγκαλούν, ας απαντήσουν επιτέλους για την παραβίαση των όρων δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων το 2009. Τι έγιναν αυτά τα λεφτά;».

Σε σχετική ερώτηση του «Π» πάντως για το αν στη δική τους θητεία βρέθηκαν στοιχεία για αυτή την υπόθεση, Λευτέρης Ιωαννίδης και Γιώργος Βαλαής απάντησαν πως ουδέποτε έβγαλαν άκρη με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μ. Μαστρανέστη (υπάλληλος ΔΟΥ Κοζάνης): «Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ψυχή του Πέτρου που έφυγε τόσο άδικα»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ...