Σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τον Γρηγόρη Βάρρα, τον Ευάγγελο Σημανδράκο αλλά και την Παρασκευή Τυχεροπούλου, προχώρησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, στην εξεταστική για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η Δήμητρα Χαλικιά, η οποία διετέλεσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού το 2013 – 2014. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της κυρίας Χαλικιά, την περίοδο κατά την οποία στο τιμόνι του ΟΠΕΚΕΠΕ βρισκόταν ο Ευάγγελος Σημανδράκος, δόθηκαν πάνω από 40 απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία Cogniterra και σε συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες κάνοντας κατάτμηση του έργου για τον πηγαίο κώδικα που είχε ήδη εκπονηθεί.
«Γίνεται η ίδια σύμβαση για πηγαίο κώδικα που είχε ήδη παραδοθεί, αυτή τη φορά με 590.000 ευρώ. Τρεις φορές πληρώθηκε ο κώδικας», ανέφερε με νόημα η κυρία Χαλικιά. Μάλιστα η άλλοτε αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Γρηγόρη Βάρρα, υποστήριξε ότι ήταν ένας από τους πιο «επικίνδυνους προέδρους που μπήκαν στον οργανισμό». Παράλληλα δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για το ότι ο κ. Βάρρας είχε πρόσβαση στον κώδικα και άρα «σε 650.000 ΑΦΜ με ονόματα». «Τα πήρε σε laptop σπίτι του και του το ζητάνε πίσω και δεν το δίνει. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε πρόεδρο να παίρνει βάσεις ΑΦΜ; Ούτε υπουργοί δεν έπαιρναν. Ποιος είναι ο Βάρρας;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι καταγγελίες της Χαλικιά
Παράλληλα επιτέθηκε και στην Παρασκευή Τυχεροπούλου λέγοντας ότι «φαίνεται ότι η κυρία Τυχεροπούλου έχει αρχίσει να αποκτά αυτογνωσία και ελπίζω ότι και ο εισαγγελέας που θα την παραλάβει να την βάλει στο δρόμο της αυτοκριτικής». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο Νεκτάριος Σαμαράς, ο οποίος αναπλήρωνε την κυρία Τυχεροπούλου, μπήκε στο σύστημα και άλλαξε αιτήσεις ΑΦΜ που είχαν αποκλειστεί από την ενίσχυση του 2021 γιατί δεν συνοδεύονταν από συμβόλαια. «Υπάρχει και ένας άλλος κωδικός που δεν είχε όνομα, ήταν ο κωδικός 1700. Έκανε ίδια δουλειά και αυτός. Δεν ξέρω ποιος είναι. Εν ολίγοις στην αποπληρωμή του 21 πληρώθηκαν αυτοί που είχαν κοπεί νομίμως», είπε η μάρτυρας. Σε εκείνο το σημείο ο «γαλάζιος» εισηγητής Μακάριος Λαζαρίδης εκανε γνωστό στα μέλη της εξεταστικής πως θα ζητηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το όνομα του υπαλλήλου που χρησιμοποιούσε αυτό τον κωδικό. Επιπλέον χαρακτήρισε τη δικογραφία της ευρωπαίας εισαγγελέως ως «αστήρικτη», ενώ υποστήριξε πως είναι «αστήρικτο» και «γελοίο» να κατηγορείται ο Μάκης Βορίδης για το «συμφωνώ».





















![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://i0.wp.com/e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi.jpg?resize=200%2C200&ssl=1)
![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-360x180.jpg)








