Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Εξαγγελίες δίχως χρήματα είναι παιχνίδι εντυπώσεων» – Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην ΑΕΒΑΛ

«Εξαγγελίες δίχως χρήματα είναι παιχνίδι εντυπώσεων» – Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην ΑΕΒΑΛ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έρχονται 13 Επιχειρησιακά Κέντρα (ένα και στη Δ. Μακεδονία)

Στην Κοζάνη όπου συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς, για ζητήματα πολιτικής προστασίας, βρέθηκε ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη.

Σε δηλώσεις του και αναφερόμενος για το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και την προηγούμενη κυβέρνηση, ότι σχεδιάζεται να γίνει στην ΑΕΒΑΛ (Πτολεμαΐδα), σε ένα χώρο 1500 στρεμμάτων, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε πως ένας από τους λόγους της επίσκεψής του ήταν και αυτός, ωστόσο εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός, κάνοντας λόγω για εξαγγελίες και «παιχνίδι εντυπώσεων», λέγοντας ότι υπάρχουν οι σχετικές προτάσεις και μελέτες, αλλά ο ίδιος δεν είναι εδώ για να κάνει ανακοινώσεις αλλά συζητήσεις. «Καλό είναι να εξαγγέλλουμε πράγματα αλλά όταν κάποιοι εξαγγέλλουν πράγματα, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει και τις χρηματοδοτήσεις», είπε δεικτικά. «Αν κάποιος εξαγγέλλει πράγματα χωρίς χρηματοδοτήσεις, είναι το γνωστό παιχνίδι εντυπώσεων στην πολιτική . Είμαι εδώ για να είμαι πρακτικός», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως δεν έχει απορριφθεί τίποτα από την κυβέρνηση, αλλά δεν πρόκειται να πουν τίποτα αν δεν είναι 100% σίγουροι ότι έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση. «Στην Ελλάδα πρέπει να μιλάμε λίγο και να δουλεύουμε πολύ», είπε επίσης.

Επίσης, ο γ.γ. πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε τη δημιουργία 13 επιχειρησιακών κέντρο ανά περιφέρεια, στη χώρα, εκ των οποίων και ένα στην περιοχή, λεγοντας πως: «Η Δυτική Μακεδονία θα αποκτήσει το δικό της επιχειρησιακό κέντρο . Περιμένουμε στον επόμενο ένα μήνα οι περιφερειάρχες να μας υποδείξουν το χώρο, που πρέπει να είναι πάνω από τέσσερα στρέμματα. Και τα 13 επιχειρησιακά κέντρα θα είναι εξοπλισμένα με τον τελευταίο εξοπλισμό, συνδεδεμένα με το εθνικό κέντρο στην Αθήνα, ώστε να έχουμε πρώτη πληροφόρηση και να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Την ώρα της κρίσης όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν που θα πρέπει να βρεθούν και να μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις», κατέληξε.

Προσέθεσε, δε πως «Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει μια φωτιά τι θα κάνουμε, αλλά αν υπάρχουν πολλές φωτιές τι θα κάνουμε, κάτι που έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα στην τύχη μου». Μάλιστα  οκ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο περιφερειάρχης θα πρέπει να υποδείξει περιφερειακό διοικητή πολιτικής προστασίας αλλά και χώρο για να στηθεί το επιχειρησιακό κέντρο. Τα εν λόγω κέντρα θα γίνουν με διαγωνισμούς και διαδικασίες σύμπραξης δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), ώστε σε 13 μήνες όλη η χώρα να έχει τα 13 επιχειρησιακά κέντρα, ώστε «η χώρα να έχει τα επιχειρησιακά κέντρα που χρειάζεται και να μπορέσουμε να τη θωρακίσουμε».

Επίσης, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος στην αυτοδιοίκηση στο κομμάτι της πρόληψης. Πλέον δίνεται βαρύτητα στην πρόληψη, μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα για έργα χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα του παρελθόντος. «Η χώρα επιτέλους αποκτά εθνικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης καταστροφών», είπε επίσης για τις αλλαγές που γίνονται στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας.

Με την επίσκεψη στη Δ. Μακεδονία ο κ. Χαρδαλιάς ολοκληρώνει έναν κύκλο επισκέψεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενόψει της αντιπλημμυρικής και αντιπυρική περιόδου, με βάση και τα νέα δεδομένα του νέου νόμου , με συζήτηση για τους αυτοδιοικητικούς φορείς, όπως και έγινε το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, παρουσία των δημάρχων της Δ. Μακεδονίας.

 

Νέοι πυροσβέστες ορκίστηκαν στην Πτολεμαΐδα

Ο αντιστράτηγος, αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην ορκωμοσία των νέων πυροσβεστών στη σχολή της Πτολεμαΐδας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των πυροσβεστών μετά την εκπαίδευση που έλαβαν, και πόσοι έτοιμοι είναι να δοκιμαστούν σε πραγματικά συμβάντα.

Για την αναβάθμιση της σχολής και πόσο θα αναβαθμιστούν και τα στελέχη του ΠΣ στην Πτολεμαΐδα, ο αρχηγός τόνισε πως θα στελεχωθεί η σχολή στην Πτολεμαΐδα. Επίσης, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα οδηγήσει σε καλύτερο συντονισμών όλων των υπηρεσιών που είναι στην «ομπρέλα» της Πολιτικής προστασίας.

Επίσης, ο αρχηγός αναφέρθηκε στην προσπάθεια να αυξηθούν τα πυροσβεστικά κλιμάκια.

Ζ.Π. – Β.Σ. 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας