Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Έσβησαν οι καμινάδες του ΑΗΣ Καρδιάς- Πιο κοντά στην απολιγνιτοποίηση η Δυτική Μακεδονία

Έσβησαν οι καμινάδες του ΑΗΣ Καρδιάς- Πιο κοντά στην απολιγνιτοποίηση η Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το συμβολικότερο κλείσιμο εργοστασίου, στο δρόμο προς την απολιγνιτοποίηση, χαρακτηρίζουν εργαζόμενοι και τοπικοί παράγοντες της περιοχές, το οριστικό τέλος λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς.

Μετά από 46 χρόνια αδιάληπτης παρουσίας, στήριξης του ενεργειακού συστήματος σε δύσκολες στιγμές και φυσικά παροχή φθηνής θέρμανσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ο ΑΗΣ Καρδιάς ολοκλήρωσε τον κύκλο του.

Η ΔΕΗ από χθες μετράει μείον ένα σταθμό και 2 επιπλέον μονάδες εκτός συστήματος, με την 3 και την 4 του ΑΗΣ Καρδιάς να κερδίζουν παράταση 32.000 ωρών, επιπλέον 500 ώρες στις 17 Απριλίου και να γράφουν την 5η Μαΐου του 2021, την τελευταία σελίδα στη μακρά τους ιστορία.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, θα θυμούνται το πέρασμά τους από το ιστορικό «14», τον σταθμό που είχε οριστεί συμβολικά, ως το «σύνορο» των δύο μεγάλων λιγντικών πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Ο ΑΗΣ Καρδιάς ακολουθεί το ΑΗΣ Αμυνταίου, ένα χρόνο μετά, αφήνοντας αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο λιγνιτικό Νομό της χώρας με τη λειτουργία μόνο των μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και την αναμονή της «Πτολεμαΐδα 5», ενώ η Δυτική Μακεδονία έχει στη διάθεσή της, εν λειτουργία και τη «Μελίτη 1».

Στο οικόπεδο του ΑΗΣ Καρδιάς, έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει η μονάδα ΣΗΘΥΑ, η οποία θα είναι το νέο κέντρο για τις Τηλεθερμάνσεις Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου, ενώ υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι του σταθμού αλλά και του Ορυχείου έχουν απορροφηθεί σε άλλες δραστηριότητες της ΔΕΗ.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μ. Μαστρανέστη (υπάλληλος ΔΟΥ Κοζάνης): «Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ψυχή του Πέτρου που έφυγε τόσο άδικα»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ψυχή του Πέτρου που ...