Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εστίαση: Εκτός προγράμματος το 70% – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα μαγαζιά της περιοχής

Εστίαση: Εκτός προγράμματος το 70% – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα μαγαζιά της περιοχής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Έντονος προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον κλάδο της εστίασης, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος στήριξης των 330εκ. ευρώ από την κυβέρνηση μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως όλα δείχνουν το πρόγραμμα δεν θα καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου, οδηγώντας τεράστια ποσά «σε λίγες επιχειρήσεις», όπως χαρακτηριστικά λένε καταστηματάρχες της εστίασης.

Η μείωση τζίρου άνω του 30% φαίνεται πως είναι το μεγάλο εμπόδιο, με τους καταστηματάρχες να σημειώνουν πως είναι εντελώς λάθος η απόφαση να μετρηθεί όλο το έτος ημερολογιακά, όταν το 2020 υπήρξαν μήνες όπου τα μαγαζιά δούλεψαν σε κρίσιμες περιόδους δείχνοντας έσοδα.

Σε ότι έχει να κάνει με το ανώτατο όριο των 100.000 ευρώ αλλά και τον μη ορισμό κατώτατου ορίου, δεν είναι λίγοι αυτοί που διαβλέπουν μια εντελώς άνιση κατανομή σε όσους τελικώς υπαχθούν στο πρόγραμμα, ενώ σημειώνουν πως αρκετοί επιχειρηματίες με τα ελάχιστα ποσά που θα λάβουν ουσιαστικά το μόνο που θα καλύψουν είναι η πληρωμή των συμβούλων- λογιστών οι οποίοι θα καταθέσουν την αίτηση.

Μία ακόμα παράμετρος η οποία θεωρείται «άδικη» από αρκετούς, είναι η υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχειρήσεων οι οποίες έχουν λάβει ενίσχυση και από το γνωστό πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ, με τον κλάδο προφανώς να μην θέλει να μπει σε αντιπαράθεση αλλά να ζητά πραγματική στήριξη μαγαζιών που δεν έχουν λάβει ουσιαστικά ούτε ένα ευρώ από προηγούμενες δράσεις.

Εκτιμήσεις ανθρώπων του κλάδου της εστίασης μιλούν για αποκλεισμό περίπου του 70%-και πλέον- των επιχειρήσεων της περιοχής όταν ο πανελλαδικός μ.ο. έχει υπολογιστεί στο 60%.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συμφωνία Περιφέρειας- Δήμου Κοζάνης για «Ηλιαχτίδα» και «Πλατεία Λασσάνη»- Καθυστερήσεις στο Γηροκομείο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σε συμφωνία για το έργο της «Ηλιαχτίδας» και την Ανάπλαση της Πλατείας Λασσάνη, ήρθαν σήμερα το πρωί Δήμος ...