Αρχική > Αρθρογραφία > Εσένα σε θυμήθηκε κανείς; – Γράφει η Πίστη Κρυσταλλίδου

Εσένα σε θυμήθηκε κανείς; – Γράφει η Πίστη Κρυσταλλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Εσένα τον άνθρωπο δίπλα στο ασθενή ,τον φροντιστή, το στήριγμα.

Εσένα που επέλεξες να σταθείς δίπλα σε εκείνον που πονά, τον άνθρωπο που παλεύει για τη ζωή του, όχι από χρέος, αλλά από αγάπη και από δική σου ανάγκη να προσφέρεις.

Εσύ που θα μπορούσες να λιποτακτήσεις και να πεις «δεν είναι δική μου μάχη, δεν είναι δικός μου πόλεμος», αλλά έμεινες για να σταθείς και να κρατάς το χέρι μέχρι το τέλος.

Εσύ που αναστέλλεις όλες τις δικές σου ανάγκες, για να είσαι εκεί.

Η μάνα , ο σύντροφος, η αδερφή, ο φίλος τι σημασία έχει, εσύ επέλεξες να είσαι εκεί και ν´ αγαπάς. Ακόμα και όταν όλα άλλαξαν, ακόμα και όταν ο άνθρωπος σου έγινε άλλος, ακόμα και όταν εσύ έγινες «άλλος».

Εσύ που μετράς το χρόνο με τις σταγόνες του ορού και τον μονότονο ήχο του μηχανήματος που ρυθμίζει τη θεραπεία του.

Εσύ που δοκιμάζεις τις αντοχές της ψυχής και του σώματος σου, σε μια καρέκλα όλο το βράδυ. Που αφουγκράζεσαι την ανάσα που παίρνει δίπλα σου, για να καταλάβεις αν συνεχίζει να κάνει όνειρα, ενώ κοιμάται μέσα στους πόνους.

Εσύ που κλαις κρυφά, που ψάχνεις μια σχισμή ελπίδας , στα λόγια ή στο βλέμμα του γιατρού, μια χαραμάδα για να δεις ένα θαύμα να γεννιέται.

Εσένα σε θυμήθηκε κανείς; για να ρωτήσει αν εσύ είσαι καλά και αν εσύ χρειάζεσαι κάτι;

Και ξέρω ποια θα είναι η απάντηση σου

«καλά είμαι εγώ … αντέχω»

Και το πιθανότερο είναι να μην είσαι καλά και να μην αντέχεις, αλλά εσύ συνεχίζεις να στέκεις εκεί, γυμνός από δυνάμεις στο ψύχος του λευκού θαλάμου και να νιώθεις πως ο κόσμος τελειώνει στο τέλος του διαδρόμου του νοσοκομείου!

Και ξέρεις κάτι δεν πειράζει αν δεν αντέχεις κάποιες στιγμές, δεν πειράζει αν κουράστηκες , είναι ανθρώπινο.

Και αφού δεν υπάρχει καμία παγκόσμια μέρα για τον άνθρωπο δίπλα στον ασθενή, για να σε θυμηθούμε … σήμερα σου λέμε «ευχαριστώ» γιατί παρέμεινες άνθρωπος!

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Πίστη Κρυσταλλίδου

Η Κρυσταλλίδου-Σιάχου Θεοπίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας από το 2009. Διατέλεσε πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ. Είναι αιρετό μέλος της Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ. Συντονίζει το WinCancer.