Έργα ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Εορδαίας ύψους 1.494.200 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Τρίτσης μετά την υπογραφή από τον υπουργό ενέργειας Στέλιος Πέτσα.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η προμήθεια ενός Ηλεκτρικού Λεωφορείου χωρητικότητας τουλάχιστον 12 καθήμενων και επιπλέον μιας θέσης ΑμεΑ και μιας οδηγού.
Ενός ηλεκτρικού απορριματοφόρου με χωρητικότητα τουλάχιστον 5m3
Ηλεκτρικού Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων με φορτίο ανατροπής έως 2000 kg
Ηλεκτρικού οχήματος Πολιτικής Προστασίας/Αποκομιδής (Ανοικτού Τύπου σκάφης) με αναβατόριο κάδο και χωρητικότητα τουλάχιστον 3m3
Ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς για 5 επιβάτες
Ηλεκτρικού Οχήματος ειδικών χρήσεων
Ηλεκτροκίνητου mini van χωρητικότητας 8 ατόμων
7 σταθμών φόρτισης από τους οποίους 6 AC με δυνατότητα φόρτισης 22 kw και 1 DC με δυνατότητα φόρτισης 40kw.
Οι σταθμοί φόρτισης μ η υβριδική μονάδα ΑΠΕ και η Πλατφόρμα διαχείρισης θα χωροθετηθούν στα συνεργεία του Δήμου στην πρώην ΑΕΒΑΛ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:
«Συνεχίζουμε τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ανταποκρινόμενοι –με σχέδιο και ταχύτητα– στις ανάγκες που έχουν θέσει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας για τις τοπικές κοινωνίες. Με τις σημερινές αποφάσεις, οι συνολικές εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα –από τον περασμένο Μάρτιο και μετά– ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με τα έργα που μεταφέρθηκαν στο “Αντώνης Τρίτσης” από το προηγούμενο Πρόγραμμα “ΦιλόΔημος Ι” ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.
Χάρη στην διεύρυνση του χρηματοδοτικού φακέλου που πραγματοποιήσαμε, την άοκνη προσπάθεια των στελεχών της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για έργα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, βελτιώνουν στην πράξη την ποιότητα ζωής των πολιτών, μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας ως προτεραιότητα τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση των πόρων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε όλη την Επικράτεια και αξιοποιώντας τις συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, συνεχίζουμε τις αξιολογήσεις των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο “Αντώνης Τρίτσης”. Στόχος μας, το αμέσως επόμενο διάστημα, ο χρηματοδοτικός φάκελος του Προγράμματος να ανέλθει στα 4,1 δισ. ευρώ –1 δισ. ευρώ δηλαδή επιπλέον– όπως ακριβώς είχα δεσμευτεί, προσωπικά, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, τον περασμένο Οκτώβριο».