Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η συμμετοχή των αθλητών από όλη τη χώρα, στο Διασυλλογικό και Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Ποδηλασίας «Ανάβαση Βλάστης» ενταγμένου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, ο Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «ΑΣΣΟΣ».
Εμφανώς ικανοποιημένος από την μεγάλη συμμετοχή Αθλητών ο Πρόεδρος του Α.Π.Σ.Π «ΑΣΣΟΣ» Σπύρος Κουγιουμτζόγλου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αγώνα, που εκτός από την ευγενή άμιλλα και την ικανοποίηση της συμμετοχής, προσφέρει στους αθλητές ευεξία και υγεία, προτρέποντας τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας να ασχοληθούν με την ποδηλασία καθώς αποτελεί την καλύτερη άσκηση.
Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός Κριτής Ποδηλασίας Ο. Κουγιουμτζόγλου, αναφερόμενος στον αγώνα υπογράμμισε ότι ήταν μια απαιτητική ανάβαση 25χλμ ανηφορικά και 12 χλμ. εκκίνησης, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, την διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας και την τροχαία που συνόδευαν την αποστολή των αθλητών.
Η υποδοχή των συμμετεχόντων αθλητών πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ακολούθησε η εκκίνηση ενώ ο τερματισμός των ποδηλατικών ομάδων έγινε στον Ξενώνα Μουρικίου «Τζαβέλας».