Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Επιστολή των δημάρχων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού στον Περιφερειάρχη για τα πλωτά φωτοβολταϊκά – «Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζονται τέτοιες επενδύσεις χωρίς περιβαλλοντική αξιολόγηση»

Επιστολή των δημάρχων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού στον Περιφερειάρχη για τα πλωτά φωτοβολταϊκά – «Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζονται τέτοιες επενδύσεις χωρίς περιβαλλοντική αξιολόγηση»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, με θέμα την εγκατάσταση πλωτών φωτοβολταϊκών στην περιοχή, απέστειλαν οι δήμαρχοι Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζονται τέτοιες επενδύσεις χωρίς να έχει προηγηθεί περιβαλλοντική αξιολόγηση και να έχουν υπολογιστεί οι ανάγκες των κατοίκων και οι δραστηριότητες στη  λίμνη Πολυφύτου. Μάλιστα οι κ. Μαλούτας, Ελευθερίου και Στεργίου ζητούν επείγουσα συνάντηση με τον περιφερειάρχη για το θέμα

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη, Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Δήμων Βελβεντού, Κοζάνης και Σερβίων, των τριών Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας με γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική άμεση σχέση με την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, επιθυμούμε να ενημερωθούμε επισήμως και επειγόντως για τα σχέδια, ανακοινωθέντα από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και αναδημοσιευμένα διθυραμβικά, από διάφορα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία αναφέρονται στην αδειοδότηση πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή της λίμνης Πολυφύτου.

Ελπίζουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ήδη ενημερωμένη και ότι οι διεργασίες αυτές δεν έγιναν ερήμην της Περιφερειακής Αρχής όπως γίνεται με τους Δήμους μας. Ανεξέλεγκτες επενδύσεις φωτοβολταϊκών στην περιοχή της λίμνης Πολυφύτου δυστυχώς παρουσιάζονται ως εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις για τους κατοίκους της, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που η περιοχή προσπαθεί να βγει από τη μονοκαλλιέργεια του λιγνίτη.

Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζονται τέτοιου είδους επενδύσεις χωρίς να έχει προηγηθεί περιβαλλοντική αξιολόγηση, χωρίς λήψη μέτρων προστασίας για το φυσικό περιβάλλον και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν οι παράγοντες που αφορούν στους κατοίκους της περιοχής και στις ανάγκες τους καθώς και στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη λίμνη (αλιεία, αθλητισμός αναψυχή, τουρισμό). Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση απαιτεί άρτιο σχεδιασμό του μέλλοντος της λίμνης Πολυφύτου με τη συμβολή όλων των φορέων της περιοχής.

Αναμένοντας μια επείγουσα συνάντηση ενημέρωσης,

Με εκτίμηση,

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Αμυνταίου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4555/2018 που αντικατέστησε την παρ. 1 του άρθρου 78 του ...