Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Επισκέπτης του Μαμάτσειου χειροδίκησε κατά νοσηλεύτριας και την εξύβρισε – Καταγγελία Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού

Επισκέπτης του Μαμάτσειου χειροδίκησε κατά νοσηλεύτριας και την εξύβρισε – Καταγγελία Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα περιστατικό βίας εναντίον νοσηλεύτριας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης από επισκέπτη ασθενή, καταγγέλλει το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Πε.Σ.Υ.Π. Δυτικής Μακεδονίας. Η επίθεση ήταν απρόκλητη, καθώς ο θερμόαιμος άνδρας χειροδίκησε κατά της νοσοκόμας και την εξύβρισε, επειδή του είπε να βγει έξω από το θάλαμο, προκειμένου να γίνει η προβλεπόμενη νοσηλεία των ασθενών.

Το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Πε.Σ.Υ.Π. Δυτικής Μακεδονίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει και καταδικάζει το περιστατικό βίας – εξύβρισης και χειροδικίας – εις βάρος Νοσηλεύτριας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, μονάδα “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” κατά την εκτέλεση της εργασίας της.

Συγκεκριμένα την  Πέμπτη 13/07/ 2017, βάρδια 15:00 μ.μ – 23:00 μ.μ,  επισκέπτης ασθενούς, κατά την διάρκεια της βραδινής  νοσηλείας της κλινικής, αντέδρασε στην παραίνεση της νοσηλεύτριας να βγει από τον θάλαμο ώστε να γίνει η προγραμματισμένη νοσηλεία των ασθενών, – της επιτέθηκε φραστικά και χειροδίκησε εις βάρος της – ενώ το ορισθέν επισκεπτήριο της κλινικής είχε παρέλθει προ διώρου.

Σε ένα ήδη από τη φύση του δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, με  την υποστελέχωση καταγεγραμμένη κατά 35% να μαστίζει το νοσηλευτικό προσωπικό,  ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες μειώνουν την αυτοπεποίθησή του,  επιτείνουν το εργασιακό stress και θα είναι πάντοτε κατακριτέες και καταδικαστέες.

     Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού  ( ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) έχει ήδη ζητήσει με  έγγραφά της από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας την “ Ίδρυση Παρατηρητηρίου κατά της Εργασιακής Βίας  στο χώρο της Δημοσίας Υγείας”, γιατί οι διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι «1 στους 3 νοσηλευτές καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα εργασιακής βίας από ότι οι αστυνομικοί».

Καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες που προασπίζουν και εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων και επιφυλασσόμαστε στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

SELF TEST: Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ; Που να απευθύνονται για 2ο επιβεβαιωτικό τεστ οι πολίτες της ΠΕ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ; Δείτε τις οδηγίες από την επίσημη σελίδα της κυβέρνησης https://self-testing.gov.gr/: Πατήστε εδώ για ...