Αρχική > Πολιτική > Επισκέψεις Θέμη Μουμουλίδη σε Πτολεμαίδα V, ΑΗΣ Kαρδιάς και ΑΗΣ Α.Δημητρίου

Επισκέψεις Θέμη Μουμουλίδη σε Πτολεμαίδα V, ΑΗΣ Kαρδιάς και ΑΗΣ Α.Δημητρίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Tις εγκαταστάσεις του Πτολεμαίδα V, καθώς και τους ΑΗΣ Καρδιάς και Αγίου Δημητρίου, επισκέφτηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής ενημέρωσης ο υπ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης, Θέμης Μουμουλίδης.

Συγκεκριμένα:

Επίσκεψη στην 5η Μονάδα.

Εκεί συνάντησε τον διευθυντή του Κλιμακίου Επίβλεψης της ΔΕΗ κ. Ζορμπά και τον υπεύθυνο μηχανολογικών έργων, κ. Καρώνη. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρονοδιάγραμμα και η πρόοδος των εργασιών ανέγερσης της μονάδας, ο εξαιρετικά σημαντικός οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος του υπό κατασκευή έργου για την περιοχή του Νομού Κοζάνης, καθώς και η διευθέτηση του ζητήματος της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας. Στη συνέχεια, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του εργοταξίου, που επισκέφτηκε συχνά κατά το παρελθόν, διαπιστώνοντας την πρόοδο των εργασιών.

Επίσκεψη στον ΑΗΣ Καρδιάς

Ο Θέμης Μουμουλίδης συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Σουμελίδη και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΗΣ Καρδιάς, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις προοπτικές αξιοποίησης των σταθμών, αλλά και γενικότερα το μέλλον της ΔΕΗ. Κοινή διαπίστωση η ανακούφιση των εργαζομένων από την παράταση των ωρών λειτουργίας στις 32.000 ώρες, μετά την επίσημη ανακοίνωση στο ΦΕΚ της 1ης Ιουλίου. Ο υποψήφιος βουλευτής περιηγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου και συνομίλησε με εργαζόμενους.

Επίσκεψη στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Κατά την επίσκεψή του βουλευτή στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με στελέχη και  εργαζομένους.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα αναφέρθηκε αυτό της ανάγκης πρόσληψης προσωπικού, δεδομένου πως ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στον ΑΗΣ είναι υψηλός με αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού εργαζομένων, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην προοπτική ασφαλούς λειτουργίας του εν λόγω σταθμού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως συχνά η λειτουργία του σταθμού κινείται στα όρια της ασφαλούς λειτουργίας καθώς παρατηρείται έλλειψη σε νευραλγικές ειδικότητες.

Ο Θέμης Μουμουλίδης αναφέρθηκε στις σχέσεις του σταθμού και της ΔΕΗ με τις κοινωνίες των γύρω τοπικών κοινοτήτων. Ο βουλευτής επανέλαβε την πάγια θέση του, πως οι σχέσεις θα πρέπει να είναι σχέσεις ισοτιμίας και αμοιβαίου σεβασμού. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας σαφούς σχεδίου λειτουργίας της εταιρείας στην περιοχή, γεγονός που θα επιτρέψει στις τοπικές κοινωνίες να προγραμματίζουν το μέλλον τους αλλά και να διαβιούν σε ένα εξασφαλισμένο υγιές περιβάλλον, προϋπόθεση που απαιτεί σειρά έργων υποδομής, αλλά και συνεργασίες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμβολιάστηκε η Μαρία Αντωνίου – Το μήνυμά της στο facebook

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εμβολιάστηκε η Καστοριανή, π. βουλευτής και επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου. Το μήνυμά της: ...