Ορίστηκαν με ΦΕΚ οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που εδρεύουν πλησίον των συνόρων της ηπειρωτικής μεθορίου της χώρας και των οποίων το προσωπικό καθίσταται δικαιούχο του επιδόματος παραμεθορίου.
Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 3548/18-06-2026) η υπ’ αριθ. 8002/31/3-ι’ απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία καθορίζονται οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύουν σε περιοχές των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου και βρίσκονται εγγύτερα στα σύνορα της ηπειρωτικής μεθορίου της χώρας, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων περί χορήγησης του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών.
Για τη Δυτική Μακεδονία, το επίδομα παραμεθορίου θα δοθεί στους αστυνομικούς που υπηρετούν στις εξής υπηρεσίες των Νομών Καστοριάς και Φλώρινας. Αναμένεται να ακολουθήσει η αναδρομική καταβολή του στους δικαιούχους, αστυνομικούς, που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές. Το επίδομα παραμεθορίου θεσπίστηκε με τον νόμο 5246/2025 και ανέρχεται στα 130 ευρώ.































