Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Επετειακή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κοζάνης στη Σιάτιστα – Για «στοίχημα στήριξης της περιοχής στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας» έκανε λόγο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης

Επετειακή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κοζάνης στη Σιάτιστα – Για «στοίχημα στήριξης της περιοχής στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας» έκανε λόγο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, έγινε το Σάββατο στη Σιάτιστα η επετειακή εκδήλωση του επιμελητηρίου Κοζάνης για τον εορτασμό των 100 χρόνων, ενώ παράλληλα έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιου.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά, ενώ το «παρών» έδωσαν οι αρχές του τόπου, ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, ο πρόεδρος Νίκος Σαρρής και η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν επιχειρηματίες από το Βόιο και την Κοζάνη, ενώ στο πλαίσιό της βραβεύτηκαν Βοϊώτες που διετέλεσαν μέλη των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Ο Υφυπουργός στάθηκε στην ομιλία του στα θέματα της ανάπτυξης, λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη σε όλη τη χώρα για να υπάρξει ανάπτυξη σε μια περιοχή. «Δεν πρέπει να υπάρξει αδράνεια. πρέπει να υπάρξει το όραμα που θα σπρώχνει τα πράγματα μπροστά. Αυτό απαιτεί μεταρρυθμίσεις, που πολλές φορές συγκρούονται με το κατεστημένο.  Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός, δίνοντας βαρύτητα σε όλα τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, κάνοντας αλλαγές.

«Πρέπει να σταματήσουμε τον θανάσιμο εναγκαλισμό του κράτους με τον επιχειρηματία. Αν δεν απελευθερώσουμε τον επιχειρηματία, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», προσέθεσε. Ακόμη τόνισε πως τα θετικά μηνύματα της κυβέρνησης πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις, λέγοντας πως οι επενδυτές λαμβάνουν αυτά τα μηνύματα.

Οι δείκτες για το 2019 βελτιώνεται αλλά είναι πολύ χαμηλά, όπως ο δείκτης ανταγωνιστικότητας, ο δείκτης μιας νέας επιχειρηματικής δράσης, ο δείκτης των επενδύσεων, τόνισε ο υφυπουργός. «Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και για αυτό χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αυτό κάνουμε στο υπουργείο», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Ειδικότερη αναφορά έκανε στον επιχειρησιακό νόμο και τις απλοποιήσεις που έρχονται καθημερινά, όπως τόνισε. Ακόμη, αναφέρθηκε σε μεταλιγνιτική εποχή, κάνοντας αναφορά στη δίκαιη μετάβαση, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας, και να έρθουν επενδύσεις στην περιοχή. «Για να γίνει αυτό και το ειδικό καθεστώς πρέπει να υπάρξει και ειδικές ρυθμίσεις και να να δοθούν περισσότερα κίνητρα στον αναπτυξιακό και να ωθήσουμε τις επιχειρήσεις, όταν έχουμε τα κίνητρα», είπε, λέγοντας πως όλα αυτά είναι στο επίκεντρο της κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός δεν θα αφήσει την περιοχή αυτή να βρεθεί στην ανεργία. Θα φροντίσει και τα χρήματα της δίκαιης μετάβασης και τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ και τα χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, μιας και 15 δις υπήρξαν αδιάθετα και θα μπορούσαν να μοχλεύσουν άλλα τουλάχιστον 30 δις ευρώ», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Το στοίχημα είναι ανοιχτό, έμειναν πάνω από 12-13 δις που πρέπει να απορροφηθούν, είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως στόχος είναι να στηριχθεί η περιοχή με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Οι παριστάμενοι που έλαβαν το λόγο αναφέρθηκαν στα προβλήματα της περιοχής που συνάδουν με τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, με ειδικότερες αναφορές φυσικά στην επικείμενη μεταλιγνιτική περίοδο αλλά και τον κλάδο της γούνας, που απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή.

Οι φωτογραφίες είναι του sierafm.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη