Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Επανήλθε ο Λ. Μαλούτας – Υπερασπίζεται την άποψη του για ανάγκη «Περιφερειακού Νοσοκομείου» στην Εγνατία!

Επανήλθε ο Λ. Μαλούτας – Υπερασπίζεται την άποψη του για ανάγκη «Περιφερειακού Νοσοκομείου» στην Εγνατία!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή των ημερών ο Λάζαρος Μαλούτας. Με ανοιχτό το φλέγον ζήτημα της απολιγνιτοποιησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας, την επάρκεια της τηλεθέρμανσης, και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών του Δήμου του που δεν προχωρούν, ανοίγει κι άλλα θέματα μπαίνοντας σε ξένα χωράφια.
Η πρόταση του για τη δημιουργία Περιφερειακού Νοσοκομείου σε χώρο που προσεγγίζεται ως «κοντά στον κόμβο της Εγνατίας», χωρίς να συζητήσει με κανέναν, προκάλεσε έντονο προβληματισμό, τόσο στους ενεργούς πολίτες, όσο και σε εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας. Δεν είναι λίγοι επίσης οι εκπρόσωποι του Τεχνικού κόσμου, οι οποίοι αμφισβητούν το ότι μπορεί να χωροθετηθεί Νοσοκομείο στην εν λόγω περιοχή. Οι λόγοι είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα διαθέσιμο «οικόπεδο», ότι οι συζητήσεις για τα στρατόπεδα έχουν παγώσει για τα καλά, και τέλος το ότι η γειτνίαση με τη χωροθετημένη ΒΙΠΕ Κοζάνης κάνει την κατασκευή του αδύνατη για χωροταξικούς λογους. Οι ίδιοι κύκλοι, αναρωτιούνται εάν η κατασκευή στη συγκεκριμένη θέση, είναι προαπαιτούμενο για να γίνει το Νοσοκομείο. Δηλαδή εάν εκλείψει όπως φαίνεται το επιχείρημα του «κόμβου», η πρόταση για «περιφερειακό νοσοκομείο» θα συνεχίσει να υφίσταται;
Ο Δήμαρχος Κοζάνης μετά τη δευτεριάτικη «βόμβα», επανήλθε το βράδυ της Τρίτης στο θέμα, αυτή τη φορά με παρέμβαση του στο Δελτίο Ειδήσεων του TOP CHANNEL για να υπερασπιστεί την πρόταση του. Δυστυχώς όπως παραδέχθηκε, ξεκινάει μόνος του ενέργειες για «περιφερειακό» νοσοκομείο, χωρίς να έχει μιλήσει ούτε με τον Περιφερειάρχη, ούτε με τον συνάδελφο του Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά. Μάλιστα είπε πως σκοπεύει να μιλήσει μαζί τους, αφού έχει τη μελέτη έτοιμη, το οποίο σημαίνει ότι επιδιώκει να τους φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων. Επίσης δεν έχει μιλήσει με την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές, των οποίων τη στήριξη και τα χρήματα χρειάζεται για να προχωρήσει.
Ο κ. Μαλούτας έθεσε ως επιχείρημα για να υποστηρίξει την άποψη του, ότι ο ρόλος της Κοζάνης είναι ήδη κομβικός, επειδή σε συγκεκριμένη οδό της Κοζάνης, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα(!). Προφανώς δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα αυτό, άλλωστε τα αντίστοιχα κέντρα σε άλλες πόλεις της ΔΜ έχουν πολύ μεγαλύτερη δυναμική.
Ο κ. Μαλούτας ρωτήθηκε επίσης και για τη χρηματοδότηση που θα χρειαστεί, και αν αυτή έχει προβλεφθεί. Ο Δήμαρχος έχοντας ήδη κάνει την έρευνα του, ανέφερε μεταξύ άλλων το παράδειγμα του Νοσοκομείου Κομοτηνής, που κατασκευάζεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Δείτε τη Συνέντευξη:
 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

77 τα σημερινά κρούσματα (27/11) στη Δυτική Μακεδονία – Τα 22 στην ΠΕ Κοζάνης – Ο χάρτης της πανελλαδικής κατανομής

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως: Σήμερα, 27 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 2013 επιπλέον κρούσματα. Αναλυτικότερα: 14 ...