Το αρχιτεκτονικό γραφείο K TZIMIKA ARCHITECTS, με έδρα την Πτολεμαΐδα, απέσπασε Έπαινο στα GRAIL AWARDS 2026 για το έργο “THE FOOD TRUCK PARK PTL PROJECT”, στην Ενότητα Εσωτερικοί Χώροι & Φωτισμός, στην κατηγορία Χώροι Εστίασης – Διασκέδασης.
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, στο πλαίσιο της τρίτης διοργάνωσης του θεσμού GRAIL, που προάγει την εξωστρέφεια της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Το Food Truck Park PTL βρίσκεται στο «Παλαιό Πάρκο» Πτολεμαΐδας και επαναχρησιμοποιεί το εγκαταλελειμμένο δημοτικό αναψυκτήριο, δημιουργώντας έναν σύγχρονο υπαίθριο χώρο εστίασης και κοινωνικής συνύπαρξης. Ο σχεδιασμός συνδυάζει pop αισθητική, γεωμετρικές φόρμες, χρώμα και street art στοιχεία. Κεντρικό στοιχείο αποτελεί η «πλατεία», γύρω από την οποία οργανώνονται τα καθιστικά, τα στέγαστρα και οι καντίνες, ενώ το υφιστάμενο κτίσμα διασπάται σε τρεις πολύχρωμους κύβους με διαφορετικές χρήσεις.
Ομάδα Σχεδιασμού
Καλλιρρόη Τζιμίκα, Μαρία Αβραμίδου, Γραμματική Προμογιάννη, Ελεάνα Ασπραγάθου, Ελευθερία Μούρα

Προετοιμασία Συμμετοχής
Καλλιρρόη Τζιμίκα, Μαρία Αβραμίδου, Ευστάθιος Γαβριηλίδης
Φωτογραφίες
Στέφανος Καραβάνης, Ευστάθιος Γαβριηλίδης























![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-360x180.jpg)



![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-350x250.jpg)




