Αρχική > Slider > Εορδαία: Νέα χαλαζόπτωση ρήμαξε καλλιέργειες σε Μεσόβουνο & Κομνηνά

Εορδαία: Νέα χαλαζόπτωση ρήμαξε καλλιέργειες σε Μεσόβουνο & Κομνηνά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Νέες, σοβαρές ζημίες σε κεράσια, μήλα αλλά και σιτηρά προξένησε η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα (Τετάρτη) εκτεταμένες περιοχές με καλλιέργειες στο αγρόκτημα Μεσοβούνου, αλλά και στα γειτονικά Κομνηνά, Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, κατά τη διάρκεια σφοδρής καλοκαιρινής καταιγίδας.

Επρόκειτο για τη δεύτερη ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το τελευταίο δωδεκαήμερο, και προξένησε μεγάλη καταστροφή. Καθώς, όπως δήλωσε στο e-«ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσοβούνου, Δημήτρης Τσιαΐδης,   «για περισσότερο από μισή ώρα, από τις 4.15 μέχρι 5 παρά το απόγευμα έπεφτε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού και ξάπλωσε κάτω όλα τα κεράσια που δεν είχαν αντιχαλαζικά δίχτυα και χτύπησε καλλιέργειες με μήλα και σιτηρά. Τα σιτηρά ξάπλωσαν κάτω λίγο πριν το θερισμό»,

Για μεγάλες καταστροφές κάνει λόγο και ο πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Μεσοβούνου (ΤΟΕΒ) Γιάννης Ασφαλτίδης. «Η ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύονταν από ισχυρή χαλαζόπτωση ξεκίνησε από τα Κομνηνά και χτύπησε όλη την περιοχή του αγροκτήματος Μεσοβούνου. Οι ζημίες είναι τεράστιες. Ό,τι είχε απομείνει από την προηγούμενη χαλαζόπτωση έχει καταστραφεί πλέον. Δεν υπάρχει τίποτε όρθιο, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή κερασιών -κάποιοι είχαν ξεκινήσει να μαζεύουν ήδη από χθες, και τα κατέστρεψε όλα. Για να φανταστείτε το μέγεθος της καταστροφής, το χαλάζι ήταν τόσο πολύ που έχει ανοίξει και δίχτυα και έχουν βγει και αντηρίδες από τα αντιχαλαζικά. Ήταν πολύ ισχυρή η καταιγίδα και μεγάλο το μέγεθος του χαλαζιού. Έκανε μεγάλη καταστροφή σε μήλα, κεράσια και σε σιτηρά, και ειδικά στα κριθάρια που σε λίγες μέρες ήταν να θεριστούν.»

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Κοζάνης για να σπεύσει κλιμάκιο γεωπόνων να εκτιμήσει τις ζημίες, καθώς «οι ζημίες από το χαλάζι στις 2 Ιουνίου ήταν αρκετές, αλλά τώρα έχει πιάσει όλη την περιοχή.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη