Την ενίσχυση του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πτολεμαΐδας, με έναν ακόμη καθηγητή πληροφορικής, προκειμένου να ανταποκριθεί στο σημαντικό έργο που επιτελεί, ζήτησε ο τεχνικός υπεύθυνος του κέντρου, Χαράλαμπος Ζαραφίδης, σε συνάντηση που είχε προχτές με την διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα.
Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και την ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης, η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απάντησε θετικά στο αίτημα, διαβεβαιώνοντας ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα διατεθεί και τρίτο άτομο, καθώς μέχρι τώρα υπηρετούν μόνο δύο άτομα, αν και ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος. Με δήλωσή της στον «Π», τόνισε ότι «βλέπουμε θετικά το αίτημα, πιστεύουμε ότι μέσα από τον πίνακα αιτούντων και με την προκήρυξη των δύο Κε.Πλη.Νε.Τ. θα μπορέσουμε να το διαθέσουμε, άλλωστε, οι «πληροφορικάριοι» είναι μία ειδικότητα που έχουμε πλεόνασμα».
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο Κε.Πλη.Νε.Τ., ένα της Κοζάνης που καλύπτει και την επαρχία Σερβίων και ένα της Πτολεμαΐδας που καλύπτει Εορδαία και Βόιο. Αναφερόμενη στην προσφορά τους, η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόνισε: «Ενεργοποιούνται στο χώρο των νέων τεχνολογιών, υποστηρίζουν τις σχολικές δομές. Σε κάθε σχολείο υπάρχει εργαστήριο πληροφορικής. Τα πάντα στην εκπαίδευση γίνονται ηλεκτρονικά. Υπάρχουν μεγάλα πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν και τη μαθησιακή και τη διοικητική διαδικασία, η αλληλογραφία μας διακινείται ηλεκτρονικά, τα πρωτόκολλά μας είναι επίσης ηλεκτρονικά. Τα πάντα καταγράφονται στη μεγάλη πληροφοριακή βάση, επομένως όλος ο όγκος κινείται με τη διαδικασία της πληροφορικής. Επιπλέον το πιο σημαντικό είναι ότι η διδασκαλία και η μάθηση ενσωματώνουν πλέον και την τεχνολογία. Δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει εργαστήριο πληροφορικής.
Το ρόλο της υποστήριξης όλων αυτών τον έχουν αναλάβει τα Κε.Πλη.Νε.Τ., τα οποία φροντίζουν για τα εργαστήρια, για την τεχνική αναβάθμιση, για τα λογισμικά, σπεύδουν και διορθώνουν οποιαδήποτε βλάβη. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να πούμε ότι είναι οι εξειδικευμένοι πληροφορικοί που υποστηρίζουν κάθε σχολική μονάδα στη χρήση νέων τεχνολογιών».
Ο Χ. Ζαραφίδης δήλωσε ότι «βρήκαμε θετική ανταπόκριση στο αίτημα για ενίσχυση του Κέντρου Πληροφορικής, με έναν ακόμη συνάδελφο στην Πτολεμαΐδα. Εμείς στηρίζουμε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στηρίζουμε τόσο τον εξοπλισμό, υπολογιστές, δίκτυο, πρόσβαση στο διαδίκτυο, όσο και τους συναδέλφους που θέλουν να εφαρμόσουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και να εισαγάγουνε νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς, σκοπός είναι η διάχυση τεχνογνωσίας και η στήριξη των συναδέλφων στις προκλήσεις που αντιμετωπίσουν με την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία».