Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Ενημέρωση για την χορήγηση των αναδρομικών από το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας

Ενημέρωση για την χορήγηση των αναδρομικών από το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού πρωτοδικείου στηρίζεται στο σκεπτικό της απόφασης 2287/2015 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την οποία, τόσο εμείς σαν σωματείο όσο και η Ομοσπονδία ΠΟΣ/ΔΕΗ καταβάλαμε σημαντικό αγώνα.

Στα πλαίσια της απόφασης αυτής που δικαιώνει όλους τους συνταξιούχους για την επιστροφή χρημάτων, η κυβέρνηση δια της Υπουργού Εργασίας κα Αχτσιόγλου έδωσε εντολή στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ να καταθέσει προσφυγή εφέσεως για την ακύρωση της απόφασης. Και ενώ όλοι οι συνάδελφοι περίμεναν με αγωνία την είσπραξη τους, σήμερα περιμένουν την απόφαση της εφέσεως. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από επιστροφή δώρων αλλά και κρατήσεων του νόμου 4051/2012 και 4093/2012.

Οι κρατήσεις που θεσπίστηκαν δυνάμει των ανωτέρων νόμων στις συντάξεις όλων μας, κρίθηκαν αντισυνταγματικές κατόπιν του δικαστικού αγώνα του Σωματείου μας και της ΠΟΣ/ΔΕΗ, και δικαιωθήκαμε με τις αποφάσεις 2287-2290/2015 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Το Δ.Σ. με απόφαση του αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε δικαστικές αγωγές διεκδίκησης των αναδρομικών θεωρώντας ότι υπάρχει δεδικασμένη απόφαση του  Διοικητικού πρωτοδικείου, και καλεί όλους τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε άσκοπες αγωγές πληρώνοντας χρήματα σε δικηγορικά γραφεία όπως έγινε μέχρι σήμερα με τις αποφάσεις που έχουν βγει και έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι. Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους όσοι επιμένουν να προχωρήσετε σε δικαστικούς αγώνες για την δικαίωσή σας.

Απεναντίας έχοντας εμπιστοσύνη στην Διοίκηση του Σωματείου που καθιερώθηκε στην συνείδηση όλων των συναδέλφων, ως μέσο έγκυρης και σωστής ενημέρωσης, σας καλούμε να προσέλθετε στο γραφείο μας καθημερινά για την συμπλήρωση των δύο αιτήσεων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠ το συντομότερο για να σταλούν οι αιτήσεις για την μη παραγραφή της αξίωσης για το έτος 2013.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε είναι ΑΜ-ΑΜΚΑ-ΑΦΜ και ημερομηνία συνταξιοδότησης.

Σας γνωρίζουμε ότι όσα έχουν δοθεί  μέχρι σήμερα και έχουν επιστραφεί τα χρήματα από κρατήσεις υπέρ υγείας αλλά και κρατήσεις αλληλεγγύης σε όλους τους συνταξιούχους, είναι έργο και αγώνας καθαρά του Σωματείου και της ομοσπονδίας ΠΟΣ/ΔΕΗ χωρίς αγωγές και έξοδα που να βαρύνουν τους συνταξιούχους.

Τα ταμεία είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν αποφάσεις δικαστηρίων, αλλά ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων.          Πολύ δύσκολα όμως θα ακυρώσουν τις αποφάσεις του ΣΤΕ που έκρινε οριστικά και τελεσίδικα τις εν λόγω περικοπές αντισυνταγματικές.

Όσοι συνάδελφοι δεν μπορούν να περάσουν από τα γραφεία μας για οποιοδήποτε λόγο, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα όλες τις ώρες έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι αιτήσεις.

Τηλ. 24630-25034 και 24630-25044

Εντολή  Διοικήσεως

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ          ΔΗΜ.ΤΡΑΧΑΝΑΣ

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team