Πληρότητες που ξεπερνούν ακόμη και το 90% κατέγραψαν αρκετοί δημοφιλείς προορισμοί της χώρας τις ημέρες του Πάσχα, τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία κατά την τρέχουσα περίοδο, ξεκίνησαν τη σεζόν, με τους Έλληνες να αποτελούν την πλειονότητα των επισκεπτών στις αρχές του μήνα – λόγω Πάσχα- και από τα μέσα Μαΐου να αναμένουν τις τουριστικές ροές των ξένων επισκεπτών.
Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, για την περίοδο του Πάσχα οι κρατήσεις κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα τόσο σε νησιά που αποτελούν παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Κέρκυρα αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπως η Μονεμβασιά ή η Καλαμάτα. Αυξημένα έως και 20%, εμφανίζονται και τα οργανωμένα πακέτα διακοπών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Ενδεικτικά για την εικόνα του φετινού Πάσχα είναι τα στοιχεία του Πανελληνίου Δικτύου Ε-Real Estates που αφορούν στις προκρατήσεις που έκαναν οι Έλληνες σε ακίνητα που βρίσκονται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Στα νησιά, ως δημοφιλέστεροι προορισμοί στις κρατήσεις Airbnb αναδείχθηκαν, πέραν της Κέρκυρας, επίσης η Ύδρα και η Αίγινα, που αποτελούν κοντινούς προορισμούς για τους εκδρομείς από την Αθήνα, αλλά και νησιά των Κυκλάδων όπως η Σύρος και η Τήνος. Παράλληλα, στελέχη του τουρισμού, διαπίστωσαν το φετινό Πάσχα υψηλή ζήτηση για νησιά που θεωρούνταν έως τώρα λιγότερο δημοφιλή, όπως η Χίος, η Μυτιλήνη αλλά και η Ικαρία.
Σε ό,τι αφορά τους ηπειρωτικούς προορισμούς υψηλές πληρότητες εμφάνισαν, περιοχές της Πελοποννήσου, όπως η Μονεμβασία, το Ναύπλιο, η Καλαμάτα αλλά και το Λεωνίδιο. Αυξημένη ζήτηση παρουσίασαν και περιοχές στην υπόλοιπη χώρα, όπως το Μέτσοβο, η Ναύπακτος και τα Ιωάννινα.
Αρκετοί ήταν επίσης οι Έλληνες οι οποίοι προτίμησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για το Πάσχα, επιλέγοντας ως προορισμούς κατά κύριο λόγο, πόλεις όπως η Λισαβώνα, το Παρίσι, η Ρώμη, η Μάλαγα, η Βαρκελώνη αλλά και το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη.