Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Έκθεση ψηφιδωτών από τη Δ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Έκθεση ψηφιδωτών από τη Δ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 Η Δ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας διοργάνωσε έκθεση ψηφιδωτών με έργα μαθητών στο Ιστορικό και Παλαιοντολογικό Μουσείο της πόλης μας, από τις 28 έως τις 30 Μαΐου 2019 και από τις 9 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Με αφορμή το μάθημα της ιστορίας και μελετώντας τους αρχαίους πολιτισμούς, σταθήκαμε στον τομέα της τέχνης των ψηφιδωτών. Έτσι αποφασίσαμε να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Γνωριμία με την τέχνη του ψηφιδωτού» στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, η διάρκεια του οποίου ήταν περίπου 8 μήνες (από Οκτώβρη – Μάιο). Οι μαθητές μας εργάστηκαν με ζήλο, υπομονή και μεράκι και τα κατάφεραν.

Ακολουθήσαμε την αρχαία ελληνική τεχνική χρησιμοποιώντας ψηφίδες από γυαλί Murano Ιταλίας και στη συνέχεια υλικά κονιάματος όπως τουβλόσκονη, ρητίνη, στόκο, κάσια, λούστρο, πλέγμα, ψιλό σύρμα, ειδικά εργαλεία). Το αποτέλεσμα εκπληκτικό!

Τα παιδιά έμαθαν τη διαχρονικότητα των ψηφιδωτών έργων, την οποία συνέκριναν με άλλα ψηφιδωτά έργα που έκαναν τα ίδια από υλικά που αλλοιώνονται, καθημερινής χρήσης (δημητριακά, όσπρια, σπόρους, πλαστικά καπάκια).

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας, τους γονείς τους, την δ/ντρια του σχολείου μας (κα Μπαμπίλα Ελένη), την κα Βαρβάρα Γκέκα που μας καθοδήγησε με την άρτια κατάρτισή της. Το Δήμο Εορδαίας για τη φιλοξενία της έκθεσής μας στο χώρο του Μποδοσάκειου και στο ότι επέτρεψε στην κα Γκέκα να μας δώσει τα φώτα της.

Οι δασκάλες της Δ΄ τάξης

Στεφανίδου Θεοδώρα και Μάνου Αγάπη

Ευχαριστούμε θερμά

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team