Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έκπληκτο με τις ζημίες στον οικισμό των Αναργύρων το κλιμάκιο του Συνήγορου του Πολίτη – Κατά την αυτοψία που διενήργησε

Έκπληκτο με τις ζημίες στον οικισμό των Αναργύρων το κλιμάκιο του Συνήγορου του Πολίτη – Κατά την αυτοψία που διενήργησε

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Την έκπληξή τους για το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές και στα σπίτια των Αναργύρων και των Βαλτόνερων, Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου, από την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο γειτονικό ορυχείο Αμυνταίου – Φιλώτα, εξέφρασαν τα μέλη του κλιμακίου του Συνήγορου του Πολίτη, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που διενήργησαν το μεσημέρι Παρασκευής στους δύο οικισμούς, ιδιαίτερα σε αυτό των Αναργύρων.

Κατά την επίσκεψή τους στους Αναργύρους τα μέλη του κλιμακίου του Συνήγορου του Πολίτη πήγαν μέχρι την περιοχή που γειτνιάζει με το ορυχείο και είναι γεμάτη ρήγματα και έβγαλαν φωτογραφίες τόσο με τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι υποδομές όσο και τις  ρωγμώσεις στα σπίτια του χωριού, όπως  δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλιδης, σημειώνοντας ότι αυτό που σχολίασαν είναι πως πρέπει να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του οικισμού.

Νωρίτερα το κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη επισκέφθηκε το ορυχείο Αμυνταίου, όπου και ενημερώθηκε από στελέχη της ΔΕΗ για την κατολίσθηση που είχε σημειωθεί στο ορυχείο στις 10 Ιουνίου 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», τα στελέχη της ΔΕΗ ούτε λίγο πολύ υποστήριξαν ότι επρόκειτο για ένα απρόβλεπτο φυσικό φαινόμενο, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έλεγε και η λακωνική περίληψη του πορίσματος της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών της κατολίσθησης που είχε ορίσει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης.

Το κλιμάκιο του Συνήγορου του Πολίτη δήλωσε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που συγκέντρωσε και θα εκδώσει προσεχώς το πόρισμά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτόπια επίσκεψη του Συνήγορου του Πολίτη στο ορυχείο Αμυνταίου και στους οικισμούς των Αναργύρων και Βαλτόνερων, έγινε μετά από καταγγελία πολίτη στην ανεξάρτητη αυτή Αρχή. Μάλιστα η εμπλοκή της Αρχής γέμισε ελπίδες πλέον κατοίκους της περιοχής αλλά και εργαζόμενους στο ορυχείο Αμυνταίου, ότι ίσως καταστεί δυνατό πλέον να ριχθεί φως στα αίτια που προξένησαν την καταστροφική αυτή κατολίσθηση, ιδιαίτερα που την περίοδο αυτή με τις συνεχείς βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες υπάρχει διάχυτη ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων για τυχόν νέα κατολισθητικά φαινόμενα.

Όπως αποκάλυψε ο «e-ptolemeos.gr», προηγήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας του κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μπίρου, Γέρου και Καρυπίδου, τους Προέδρους των Αναργύρων κ. Τσισμαλίδη και Βαλτόνερων κ. Παναγιωτιδη, υψηλόβαθμων  στελεχών της ΔΕΗ ΑΕ, αλλά και της Διεύθυνσης Μεταλλείων Β. Ελλάδας, όπου συζητήθηκε επίσης η πορεία της μετεγκατάστασης του οικισμού των Αναργύρων που έχει δρομολογηθεί.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη