Με λιγότερες από τις μισές από τις προβλεπόμενες κλίνες του λειτουργεί το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου -πρώην “Κέντρο Αποθεραπείας – Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης» (ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου), το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, δυναμικότητας 100 κλινών κλειστής νοσηλείας και παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών ανοιχτής περίθαλψης, λόγω της υποστελέχωσής του.
Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων της Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλης Μήγγος, ο οποίος μάλιστα ζητά την άμεση παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας αλλά και των άλλων Εργατικών Κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας, για να ασκηθεί πίεση για την άμεση στελέχωσή του.
Το αίτημα αυτό έθεσε ο Μ. Μήγγος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας, ο οποίος σημειωτέον συμμετέχει πλέον στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου, προκειμένου να εισηγείται προβλήματα που αφορούν τα ΑμΕΑ της περιοχής. Ζήτησε λοιπόν την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας, όπως και του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας αλλά και των υπολοίπων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στη Δυτική Μακεδονία, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για τη στελέχωση του Κέντρου Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου. Διότι, όπως είπε, το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης με κλειστή νοσηλεία στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο εκτός από ολόκληρη τη Β. Ελλάδα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και τα Βαλκάνια, δεν είναι στελεχωμένο, λειτουργεί με μία Φυσίατρο και δύο ακόμα γιατρούς και με λιγότερο από το μισό προσωπικό, αρκετό από το οποίο προσλήφθηκε με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ενώ ελλείψει του αναγκαίου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού λειτουργούν μονάχα δύο πτέρυγες, με 25 κλίνες η κάθε μία, αντί για τις 100 κλίνες που προβλέπονται στον οργανισμό του.
Για το Κέντρο Αποκατάστασης Αμυνταίου, πρόσθεσε ο Πρόεδρος των ΑμΕΑ Π.Ε. Κοζάνης, προβλέπονται 120 θέσεις εργασίας αλλά το Κέντρο δεν είναι στελεχωμένο, με αποτέλεσμα μην αξιοποιούνται οι δυνατότητές του, να μην γίνεται επέκταση της δραστηριότητάς του και να μην μπορεί να φιλοξενήσει και άλλους ασθενείς που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του, οπότε «αναγκάζεται να τρέχει ο κόσμος αλλού, σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης και να πληρώνει από 3.000 έως και 7.000 ευρώ για αποκατάσταση, ενώ εδώ οι υπηρεσίες είναι δωρεάν». Εξέφρασε μάλιστα τη λύπη του γιατί δεν αξιοποιείται μια τέτοια δομή, γιατί δεν στελεχώνεται «ένα νοσοκομείο που κάνει σήμερα πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ, και κάποιοι θέλουν να το κάνουν περιστερώνα, δεν το στηρίζουν.»