Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εγγυητής το δημόσιο στο δάνειο του Δήμου Κοζάνης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – «Συνεπάγεται ένα κόστος για τον Δήμο» λέει ο Λ. Μαλούτας (video)

Εγγυητής το δημόσιο στο δάνειο του Δήμου Κοζάνης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – «Συνεπάγεται ένα κόστος για τον Δήμο» λέει ο Λ. Μαλούτας (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το θέμα των δανείων του Δήμου Κοζάνης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας. Αναλυτικότερα, συζητήθηκε η της υποβολής αιτήματος προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για χορήγηση εγγύησης του ελληνικού δημοσίου για τη σύμβαση δανείων του Δήμου Κοζάνης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και επίσης η Υποβολή αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων για τροποποίηση της δανειακής σύμβασης χρηματοδότησης όσον αφορά στην χορήγηση εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας, έκανε λόγο για μια εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη δανειακή σύμβαση του Δήμου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θέμα που γεννήθηκε το 2015 μετά την αναδιάρθρωση των δανείων του Δήμου με το ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων. Για το θέμα ο κ. Μαλούτας είχε το πρωί εκτενής συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Βαλαή. Όπως τόνισε ο κ. Μαλούτας: «Η εξέλιξη που φαίνεται στο να εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο τη δανειακή σύμβαση, συνεπάγεται ένα κόστος για τον δήμο Κοζάνης, που σε βάθος 20ετίας αγγίζει τα 750 έως 800 ευρώ», ξεκαθαρίζοντας πως η στάση της παράταξής του θα είναι στάση υπευθυνότητας ώστε να διευκολύνει τη λειτουργία του Δήμου, μιας και οι δανειακές συμβάσεις ενός δήμου με τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού συνεπάγονται διάφορες επιπτώσεις, όπως τόνισε.

Να τονιστεί πως για το εν λόγω θέμα απαιτείται η πλειοψηφία των 2/3 του σώματος.

video Γιώργος Τριανταφύλλου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη