Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > Έφηβοι λόγοι > Έφηβοι Λόγοι: Έτσι είναι η ζωή

Έφηβοι Λόγοι: Έτσι είναι η ζωή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τι είναι οι έφηβοι λόγοι; Είναι οι σκέψεις και τα όνειρα των εφήβων του σήμερα, όσα τους πληγώνουν κι όσα τους γεμίζουν ελπίδα. Είναι οι στίχοι, τα πεζά κείμενα και τα σκίτσα τους. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, λοιπόν, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας τολμούν και τα παρουσιάζουν.

 

Έτσι είναι η ζωή

Κάθε μέρα ξυπνάω, πολλές φορές  από τον εκνευριστικό ασταμάτητο συναγερμό ενός αμαξιού, ξεκινώντας τη γνωστή ρουτίνα. Δεν σκέφτομαι καν να ανοίξω την τηλεόραση που έχω στημένη στο σκρίνιο. Ξέρω τι θα ακούσω: είτε κουτσομπολιά γεμάτα άχρηστες πληροφορίες και άπειρες διαφημίσεις, είτε  αίματα και ληστείες και φόνους και φόρους. Τα έχουμε ακούσει χίλιες φορές, προτιμώ να ετοιμαστώ με την ησυχία μου.

Στον δρόμο για τη δουλειά προχωρώ ανενόχλητη με τα ακουστικά στα αυτιά, σαν να μην υπάρχει κανείς γύρω μου. Παριστάνω ότι δεν βλέπω τη γυναίκα με το παιδί της να ζητιανεύει στην απέναντι γωνία ή τον άνδρα ξαπλωμένο –μάλλον λιπόθυμο– στις σκάλες ενός κτηρίου. Ή ακόμα και το βλέμμα του άνδρα απέναντί μου στο μετρό που πια δεν μπορώ να αποφύγω. Σηκώνομαι και φεύγω ελπίζοντας να μην το συνεχίσει με άλλο τρόπο.

Αλλά, όπως μου λένε όλοι «έτσι είναι η ζωή» και πρέπει να «ωριμάσω» και να σταματήσω να γκρινιάζω, οπότε ποιος ο λόγος να προσπαθώ να κάνω την αλλαγή αφού κανείς δεν θέλει να ακούσει;

 

 

 

Ελίζα Κάβουρα

μαθήτρια της Γ΄ τάξης

του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Μαθητής και τηλεόραση- Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Η τηλεόραση! Μια συσκευή που ήρθε στη ζωή των Ελλήνων το 1960 και έμεινε πιστός φίλος μεγάλων ...