Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > «Δυο γυναίκες χορεύουν» από το Βόρειο Πεδίο- Για μια παράσταση στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης

«Δυο γυναίκες χορεύουν» από το Βόρειο Πεδίο- Για μια παράσταση στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ  παρουσιάζει στο ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ το Σάββατο 8 Ιουνίου , 9:00 το βράδυ μια ξεχωριστή παράσταση. Πρόκειται για το έργο του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ι Ζουρνέτ με τίτλο ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μπαμπίλα.

Είναι η ιστορία δυο γυναικών που γνωρίζονται σε ένα σπίτι, όπως χιλιάδες γυναίκες γνωρίζονται με τον ίδιο  τρόπο. Η μία είναι ηλικιωμένη και η άλλη έρχεται να την φροντίσει. Η καθεμία κουβαλάει το δικό της φορτίο, τις δικές της μυστικές και φανερές ιδιοτροπίες, την ζωή της όπως διαμορφώθηκε σε ένα ασφυκτικό καθημερινό πλαίσιο στις λαϊκές γειτονιές της Βαρκελώνης.

Ειρωνεύονται, σνομπάρουν, υπονομεύουν η  μία την άλλη, αντιδικούν και «πνίγονται» από το ζοφερό περιβάλλον τους και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τις κωμικές πλευρές αυτής της συνύπαρξης, μέχρι να διαπιστώσουν πως τις ενώνει ένα κυρίαρχο στοιχείο που τυραννάει πολλούς ανθρώπους του σύγχρονου τρόπου ζωής, κλεισμένους μέσα σε τέσσερις τοίχους. Διαπιστώνουν πως οι μοναξιές τους έρχονται να κολλήσουν η μία με την άλλη, διαπιστώνουν πως η εγκατάλειψη και η πλήξη δεν έχουν ηλικία κι έρχονται κοντά, κρατώντας μέχρι το τέλος την ανωνυμία τους. Κανένα πρόσωπο του έργου δεν αναφέρεται με το όνομά του γιατί θυμίζει ζοφερές καταστάσεις, εκτός από ένα. Αυτό που φέρνει στο νου της ηλικιωμένης την μοναδική αγάπη της, το μοναδικό ενδιαφέρον που έχει σ’ αυτό τον κόσμο, τα κόμικς της. Εξάλλου, το μοναδικό σημείο του σπιτιού που δεν θυμίζει αποσύνθεση είναι η μοντέρνα βιβλιοθήκη της, εκεί που φυλάει τον «θησαυρό» της.

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, αστείο και συγκινητικό, με ατμόσφαιρα θεάτρου που αναβλύζει μέσα από την ζωή. ΟΙ δύο γυναίκες, η Αλίκη Θεοδωρίδου και η Μελίνα Αυγερινού  που τις υποδύονται, θα έρθουν κοντά, θα βρουν τον κοινό τους κώδικα επικοινωνίας και θα μας μεταφέρουν μαγικά για μιάμιση ώρα στον συνωμοτικό, απρόβλεπτο, και ταυτόχρονα συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου..

Τους συντελεστές της παράστασης πλαισιώνουν και η Καλλιόπη Ζιώγου και Καλυψώ Παπαχρυσοστόμου (σημειώσεις/υποβολείο/φροντιστήριο), ο Λάζαρος Κωτσίδης στον ήχο και η Φωτεινή Ιωαννίδου στον φωτισμό.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΩΡΑ: 9:00μμ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team