Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δύο εξώδικα του «4coffee» προς τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία και τον ΕΟΔΥ κεντρικά

Δύο εξώδικα του «4coffee» προς τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία και τον ΕΟΔΥ κεντρικά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Δύο Εξώδικα του «4 cofee» προς: 1. Τον εκπρόσωπο του (ΕΟΔΥ) στη Δυτική Μακεδονία, ιατρό κ. Ιορδάνη Ρωμιόπουλο
2. Στον Εθνικό Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , που εδρεύει στην Αθήνα, για την αναφορά του καταστήματος μας από τον Ν. Χαρδαλιά στις 17/10/2020 για τα υποτιθέμενα κρούσματα κορονοϊου.
Το κατάστημα μας ζητά άμεσα να γνωστοποιηθεί:
1.Εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του κ. Περιφερειάρχη ότι αρμόδιος για την αναφορά του ονόματος της επιχείρησής μας στον κ. υφυπουργό , ως δήθεν μία εκ των επιχειρήσεων που ευθύνονται για τη διασπορά των κρουσμάτων , είναι ο ΕΟΔΥ .
2. α) από ποιο τμήμα σας μεταφέρθηκαν στον κ. υφυπουργό τα ονόματα των επιχειρήσεων που υποτίθεται ότι διέσπειραν την πανδημία και είχαν κρούσματα στην Κοζάνη, μεταξύ των οποίων είναι και το όνομα της επιχείρησής μας, ως δήθεν μία εκ των επιχειρήσεων που ευθύνονται για τη διασπορά των κρουσμάτων, β) από ποια στοιχεία που υπήρχαν στη διάθεσή σας προέκυψε το όνομα της επιχείρησής μας , με σκοπό να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση της αλήθειας και της καλής φήμης της επιχείρησής μας .

Ολόκληρα τα κείμενα των εξωδίκων :
Α. Προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , που εδρεύει στην Αθήνα, Αγράφων 3-5, Μαρούσι
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Της Ετερόρρυθμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», ΑΦΜ 801089026/Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, που εδρεύει στην Κοζάνη , οδός Φιλίππου Β΄ αρ.7, νομίμως εκπροσωπούμενης από τον διαχειριστή της Ευστάθιο Καλογερίδη του Κων/ου , κάτοικο Κοζάνης , ΑΦΜ 051055397.
ΠΡΟΣ
Του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , που εδρεύει στην Αθήνα, Αγράφων 3-5, Μαρούσι, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Κοζάνη, 07/01/2021
Διατηρούμε στην Κοζάνη , στην περιοχή «Κόμβος Θεσσαλονίκης – Λάρισας» , κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον διακριτικό τίτλο «4 COFFEE».
Κατά την επίσκεψη στην Κοζάνη του κ. Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικ. Χαρδαλιά , που πραγματοποιήθηκε την 17/10/2020, έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας Κοζάνης , στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή μας σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊου.
Επίσης σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα των ΜΜΕ (τοπικών και εθνικών) , ο υφυπουργός στην εν λόγω σύσκεψη αναφέρθηκε ονομαστικά σε τουλάχιστον τέσσερα καταστήματα – καφέ – μπαρ της πόλης της Κοζάνης , στα οποία υποτίθεται ότι εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊου και ευθύνονται για τη διασπορά της πανδημίας .
Ενδεικτικά αναφέρουμε δημοσιεύματα διάφορων ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας , τα οποία κάνουν λόγο για την ανεύθυνη και αβάσιμη δήλωση του κ. Υφυπουργού και την αναφορά ονομαστικά σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης μας:
«Ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης που υπήρξαν κρούσματα κοροναϊού, στη σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, λίγες ημέρες αφότου κηρύχθηκε σε καθεστώς lockdown. (ΤΑ ΝΕΑ)».
«Στο μεταξύ, ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης που υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού (ΕΘΝΟΣ)».
«Ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης που υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, λίγες ημέρες αφότου κηρύχθηκε σε καθεστώς lockdown. (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)»
Κατόπιν της ανωτέρω σύσκεψης , διέρρευσαν μάλλον από τους παρευρισκόμενους σε αυτήν , τα ονόματα των επιχειρήσεων που ανέφερε ο υφυπουργός.
Μεταξύ των ανωτέρω ονομάτων επιχειρήσεων , διέρρευσε και το όνομα της δικής μας επιχείρησης , με αποτέλεσμα συνεχώς να μας καλούν στο τηλέφωνο αλλά και να μας συναντούν πολλοί πολίτες και πελάτες της επιχείρησής μας για να μάθουν αν αληθεύει το γεγονός ότι υπήρχαν κρούσματα στο κατάστημά μας και αν κινδυνεύουν και αυτοί που είχαν επισκεφθεί το κατάστημα πριν το lockdown της 16ης/10/2020.
Έκπληκτοι (εμείς οι εταίροι της επιχείρησής μας) γίναμε ακροατές αυτών των συκοφαντιών σε βάρος μας , μην έχοντας κανένα μέσο άμυνας στην επίθεση που άδικα και αβασάνιστα έγινε σε βάρος μας από τον κ. υφυπουργό και μην μπορώντας να αντιδράσουμε με κανένα τρόπο στη λασπολογία που υπήρξε , η οποία έφερε την επιχείρησή μας στη δύσκολη θέση να απολογείται στους πελάτες της για ένα γεγονός που ουδέποτε έλαβε χώρα.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατά τη λειτουργία της επιχείρησής μας υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού , ούτε σε εμάς τους ιδιοκτήτες , ούτε στους εργαζόμενούς μας , ούτε καν στο στενό οικογενειακό μας περιβάλλον.
Με την στοχοποίηση όμως που έγινε στην επιχείρησή μας κατά τη διάρκεια της ανωτέρω σύσκεψης , χωρίς καν να είμαστε παρόντες εμείς ή έστω εκπρόσωπος του τοπικού σωματείου για να αμυνθούμε , δεχόμαστε ήδη τις αρνητικές συνέπειες που είχαν οι δηλώσεις του κ. υφυπουργού , αφού αντιλαμβανόμαστε την απροθυμία των πελατών μας να επανέλθουν στο κατάστημά μας μετά το πέρας του lockdown, αλλά και την δυσπιστία τους απέναντί μας λόγω του γεγονότος ότι δήθεν δεν τους ενημερώσαμε ότι υπήρξε κρούσμα στο κατάστημά μας .
Με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να χαθεί η εμπιστοσύνη των πελατών στην επιχείρησή μας , που εδώ και χρόνια χτίσαμε με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά , προσπαθώντας πάντα να είμαστε ειλικρινείς και συνεπείς στις συναλλαγές μας με τους πελάτες μας.
Γεγονός όμως είναι ότι ο κ. υφυπουργός δεν είναι δυνατόν να γνώριζε εκ των προτέρων τα ονόματα των επιχειρήσεων που δήθεν ευθύνονται για τη διασπορά της πανδημίας, ούτε να είχε ιδία γνώση της επιχείρησής μας . Επομένως , είναι αυτονόητο ότι για τις επωνυμίες των επιχειρήσεων που δήθεν είχαν κρούσματα , τον ενημέρωσαν οι αρμόδιοι φορείς .
Κατόπιν των ανωτέρω γεγονότων και ως έχοντες έννομο συμφέρον να μας γνωστοποιηθεί με ποιο τρόπο και από ποιον φορέα ή μεμονωμένο άτομο , μεταφέρθηκαν στον κ. υφυπουργό τα ονόματα των επιχειρήσεων που υποτίθεται ότι διέσπειραν την πανδημία και είχαν κρούσματα , αποστείλαμε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , κ. ΓεώργιοΚασαπίδη, την από 23/10/2020 εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση – κλήση μας , ζητώντας να μας γνωστοποιήσει ποια υπηρεσία , φορέας ή άτομο έδωσε το όνομα της επιχείρησής μας στον κ. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ως δήθεν μία εκ των επιχειρήσεων που ευθύνονται για τη διασπορά των κρουσμάτων.
Αποστείλαμε την ανωτέρω εξώδικό μας στον κ. περιφερειάρχη , διότι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 17/10/2020 , έλαβε χώρα στην έδρα της αντιπεριφέρειας Κοζάνης , στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, δηλαδή τυπικά υπό την «αιγίδα» του.
Ο κ. Περιφερειάρχης όμως αντί να μας ενημερώσει , όπως τον καλούσαμε να πράξει , επέλεξε να μας αποστείλει την από 30/10/2020 εξώδικη απάντηση – διαμαρτυρία – πρόσκλησή του, με την οποία, αποδεχόμενος ουσιαστικά το γεγονός ότι εντός της ανωτέρω αναφερόμενης σύσκεψης αναφέρθηκε και το όνομα της επιχείρησής μας και μη διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς μας περί αυτού, μας δηλώνει ότι αρμόδιος για ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα είναι ο ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα επί λέξει αναφέρει στην εξώδικό του ο κ. Περιφερειάρχης: «Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι αρμόδιος για ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα COVID-19, την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την εισήγηση στο Υπουργείο Υγείας και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας , είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας….. Προκύπτει ευθέως ότι ο ΕΟΔΥ αναφέρεται απευθείας στον Υπουργό Υγείας …… Γι’ αυτό το λόγο , η όποια ενημέρωση για τα κρούσματα , τα μέτρα προστασίας κ.λ.π. γίνεται μόνο κεντρικά μέσα ΕΟΔΥ και Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.».
Κατόπιν της εξωδίκου του κ. Περιφερειάρχη, με την οποία μας υποδεικνύει ότι μοναδικός αρμόδιος για τα κρούσματα και για ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία είναι ο ΕΟΔΥ και με την οποία στην ουσία μας παραπέμπει να λάβουμε τις πληροφορίες μας από τον ΕΟΔΥ, απευθυνθήκαμε με την από 04/12/2020 εξώδικη πρόσκλησή μας στον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία , κ. Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, ο οποίος ήταν παρών στην ανωτέρω αναφερόμενη σύσκεψη , ζητώντας από αυτόν να μας γνωστοποιήσει εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του κ. Περιφερειάρχη ότι αρμόδιος για την αναφορά του ονόματος της επιχείρησής μας στον κ. υφυπουργό , ως δήθεν μία εκ των επιχειρήσεων που ευθύνονται για τη διασπορά των κρουσμάτων , είναι ο ΕΟΔΥ και στην περίπτωση που ισχύει αυτό, να μας υποδείξει σε ποιο τμήμα του ΕΟΔΥ πρέπει να απευθυνθούμε.
Ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ κ. Ρωμιόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πληρεξούσια δικηγόρο μας και υπέδειξε ότι μόνος αρμόδιος να μας δώσει τις απαντήσεις που ζητάμε , είναι η κεντρική υπηρεσία του ΕΟΔΥ, διότι μόνο εκεί τηρούνται όλα τα αρχεία των κρουσμάτων και μόνο από αυτήν την υπηρεσία ενημερώνεται ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας.
Κατόπιν των ανωτέρω υποδείξεων του κ. Περιφερειάρχη αλλά και του εκπροσώπου σας στη Δυτική Μακεδονία κ. Ρωμιόπουλου, απευθυνόμαστε σε εσάς , ήτοι στην αρμόδια υπηρεσία σας για την καταγραφή των κρουσμάτων και την ενημέρωση του υπουργείου , και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ :
Να μας γνωστοποιήσετε: α) από ποιο τμήμα σας μεταφέρθηκαν στον κ. υφυπουργό τα ονόματα των επιχειρήσεων που υποτίθεται ότι διέσπειραν την πανδημία και είχαν κρούσματα στην Κοζάνη, μεταξύ των οποίων είναι και το όνομα της επιχείρησής μας, ως δήθεν μία εκ των επιχειρήσεων που ευθύνονται για τη διασπορά των κρουσμάτων, β) από ποια στοιχεία που υπήρχαν στη διάθεσή σας προέκυψε το όνομα της επιχείρησής μας , με σκοπό να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση της αλήθειας και της καλής φήμης της επιχείρησής μας .
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) – τμήμα αρμόδιο για την καταγραφή των κρουσμάτων, που εδρεύει στην Αθήνα, Αγράφων 3-5, Μαρούσι προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες.
Η Πληρεξούσια Δικηγόρος της Εξωδίκως Καλούσας
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Ι. ΜΠΟΥΜΠΟΝΑΡΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 8 –ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ. 2461022446-6946067260
ΑΜΦ066690574-Δ.Ο.Υ. ΚΟΖΑΝΗΣ
Β. Προς ιατρό κ.Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, κάτοικο Κοζάνης, με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη Δυτική Μακεδονία .
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Της Ετερόρρυθμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», ΑΦΜ 801089026/Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, που εδρεύει στην Κοζάνη , οδός Φιλίππου Β΄ αρ.7, νομίμως εκπροσωπούμενης από τον διαχειριστή της Ευστάθιο Καλογερίδη του Κων/ου , κάτοικο Κοζάνης , ΑΦΜ 051055397.
ΠΡΟΣ
ΤουΕθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται εν προκειμένω από τον ιατρό κ.ΙορδάνηΡωμιόπουλο, κάτοικο Κοζάνης, με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη Δυτική Μακεδονία .
Κοζάνη, 4/12/2020
Διατηρούμε στην Κοζάνη , στην περιοχή «Κόμβος Θεσσαλονίκης – Λάρισας» , κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον διακριτικό τίτλο «4 COFFEE».
Κατά την επίσκεψη στην Κοζάνη του κ. Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικ. Χαρδαλιά , που πραγματοποιήθηκε την 17/10/2020, έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας Κοζάνης , στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή μας σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊου.
Επίσης σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα των ΜΜΕ (τοπικών και εθνικών) , ο υφυπουργός στην εν λόγω σύσκεψη αναφέρθηκε ονομαστικά σε τουλάχιστον τέσσερα καταστήματα – καφέ – μπαρ της πόλης της Κοζάνης , στα οποία υποτίθεται ότι εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊου και ευθύνονται για τη διασπορά της πανδημίας .
Ενδεικτικά αναφέρουμε δημοσιεύματα διάφορων ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας , τα οποία κάνουν λόγο για την ανεύθυνη και αβάσιμη δήλωση του κ. Υφυπουργού και την αναφορά ονομαστικά σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης μας:
«Ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης που υπήρξαν κρούσματα κοροναϊού, στη σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, λίγες ημέρες αφότου κηρύχθηκε σε καθεστώς lockdown. (ΤΑ ΝΕΑ)».
«Στο μεταξύ, ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης που υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού (ΕΘΝΟΣ)».
«Ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης που υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, λίγες ημέρες αφότου κηρύχθηκε σε καθεστώς lockdown. (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)»
Κατόπιν της ανωτέρω σύσκεψης , διέρρευσαν μάλλον από τους παρευρισκόμενους σε αυτήν , τα ονόματα των επιχειρήσεων που ανέφερε ο υφυπουργός.
Μεταξύ των ανωτέρω ονομάτων επιχειρήσεων , διέρρευσε και το όνομα της δικής μας επιχείρησης , με αποτέλεσμα συνεχώς να μας καλούν στο τηλέφωνο αλλά και να μας συναντούν πολλοί πολίτες και πελάτες της επιχείρησής μας για να μάθουν αν αληθεύει το γεγονός ότι υπήρχαν κρούσματα στο κατάστημά μας και αν κινδυνεύουν και αυτοί που είχαν επισκεφθεί το κατάστημα πριν το lockdown της 16ης/10/2020.
Έκπληκτοι (εμείς οι εταίροι της επιχείρησής μας) γίναμε ακροατές αυτών των συκοφαντιών σε βάρος μας , μην έχοντας κανένα μέσο άμυνας στην επίθεση που άδικα και αβασάνιστα έγινε σε βάρος μας από τον κ. υφυπουργό και μην μπορώντας να αντιδράσουμε με κανένα τρόπο στη λασπολογία που υπήρξε , η οποία έφερε την επιχείρησή μας στη δύσκολη θέση να απολογείται στους πελάτες της για ένα γεγονός που ουδέποτε έλαβε χώρα.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατά τη λειτουργία της επιχείρησής μας υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού , ούτε σε εμάς τους ιδιοκτήτες , ούτε στους εργαζόμενούς μας , ούτε καν στο στενό οικογενειακό μας περιβάλλον.
Με την στοχοποίηση όμως που έγινε στην επιχείρησή μας κατά τη διάρκεια της ανωτέρω σύσκεψης , χωρίς καν να είμαστε παρόντες εμείς ή έστω εκπρόσωπος του τοπικού σωματείου για να αμυνθούμε , δεχόμαστε ήδη τις αρνητικές συνέπειες που είχαν οι δηλώσεις του κ. υφυπουργού , αφού αντιλαμβανόμαστε την απροθυμία των πελατών μας να επανέλθουν στο κατάστημά μας μετά το πέρας του lockdown, αλλά και την δυσπιστία τους απέναντί μας λόγω του γεγονότος ότι δήθεν δεν τους ενημερώσαμε ότι υπήρξε κρούσμα στο κατάστημά μας .
Με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να χαθεί η εμπιστοσύνη των πελατών στην επιχείρησή μας , που εδώ και χρόνια χτίσαμε με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά , προσπαθώντας πάντα να είμαστε ειλικρινείς και συνεπείς στις συναλλαγές μας με τους πελάτες μας.
Γεγονός όμως είναι ότι ο κ. υφυπουργός δεν είναι δυνατόν να γνώριζε εκ των προτέρων τα ονόματα των επιχειρήσεων που δήθεν ευθύνονται για τη διασπορά της πανδημίας, ούτε να είχε ιδία γνώση της επιχείρησής μας . Επομένως , είναι αυτονόητο ότι για τις επωνυμίες των επιχειρήσεων που δήθεν είχαν κρούσματα , τον ενημέρωσαν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς .
Κατόπιν των ανωτέρω γεγονότων και ως έχοντες έννομο συμφέρον να μας γνωστοποιηθεί με ποιο τρόπο και από ποιον φορέα ή μεμονωμένο άτομο , μεταφέρθηκαν στον κ. υφυπουργό τα ονόματα των επιχειρήσεων που υποτίθεται ότι διέσπειραν την πανδημία και είχαν κρούσματα , αποστείλαμε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , κ. ΓεώργιοΚασαπίδη, την από 23/10/2020 εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση – κλήση μας , ζητώντας να μας γνωστοποιήσει ποια υπηρεσία , φορέας ή άτομο έδωσε το όνομα της επιχείρησής μας στον κ. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ως δήθεν μία εκ των επιχειρήσεων που ευθύνονται για τη διασπορά των κρουσμάτων.
Αποστείλαμε την ανωτέρω εξώδικό μας στον κ. περιφερειάρχη , διότι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 17/10/2020 , έλαβε χώρα στην έδρα της αντιπεριφέρειας Κοζάνης , στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, δηλαδή τυπικά υπό την «αιγίδα» του.
Ο κ. Περιφερειάρχης όμως αντί να μας ενημερώσει , όπως τον καλούσαμε να πράξει , επέλεξε να μας αποστείλει την από 30/10/2020 εξώδικη απάντηση – διαμαρτυρία – πρόσκλησή του, με την οποία, αποδεχόμενος ουσιαστικά το γεγονός ότι εντός της ανωτέρω αναφερόμενης σύσκεψης αναφέρθηκε και το όνομα της επιχείρησής μας και μη διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς μας περί αυτού, μας δηλώνει ότι αρμόδιος για ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα είναι ο ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα επί λέξει αναφέρει στην εξώδικό του ο κ. Περιφερειάρχης: «Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι αρμόδιος για ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα COVID-19, την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την εισήγηση στο Υπουργείο Υγείας και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας , είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας….. Προκύπτει ευθέως ότι ο ΕΟΔΥ αναφέρεται απευθείας στον Υπουργό Υγείας …… Γι’ αυτό το λόγο , η όποια ενημέρωση για τα κρούσματα , τα μέτρα προστασίας κ.λ.π. γίνεται μόνο κεντρικά μέσα ΕΟΔΥ και Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.».
Κατόπιν της εξωδίκου του κ. Περιφερειάρχη, με την οποία μας υποδεικνύει ότι μοναδικός αρμόδιος για τα κρούσματα και για ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία είναι ο ΕΟΔΥ και με την οποία στην ουσία μας παραπέμπει να λάβουμε τις πληροφορίες μας από τον ΕΟΔΥ, απευθυνόμαστε σε εσάς , ως εκπροσώπου του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ :
Να μας γνωστοποιήσετε εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του κ. Περιφερειάρχη ότι αρμόδιος για την αναφορά του ονόματος της επιχείρησής μας στον κ. υφυπουργό , ως δήθεν μία εκ των επιχειρήσεων που ευθύνονται για τη διασπορά των κρουσμάτων , είναι ο ΕΟΔΥ και στην περίπτωση που ισχύει αυτό, παρακαλούμε να μας υποδείξετε σε ποιο τμήμα του ΕΟΔΥ πρέπει να απευθυνθούμε με σκοπό να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διεκδικήσουμε δικαστικά την αποκατάσταση της αλήθειας και της καλής φήμης της επιχείρησής μας .
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον ιατρό κ. Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, κάτοικο Κοζάνης, με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη Δυτική Μακεδονία προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες.
Η Εξωδίκως διαμαρτυρόμενη – καλούσα και δηλούσα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Αμυνταίου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4555/2018 που αντικατέστησε την παρ. 1 του άρθρου 78 του ...