Αρχική > Slider > Δωρεάν 32.400 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ σε 30 σχολεία της Δ. Μακεδονίας (λίστα)

Δωρεάν 32.400 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ σε 30 σχολεία της Δ. Μακεδονίας (λίστα)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σε μια αξιέπαινη κίνηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προχωρούν τα Ελληνικά πετρέλαια, δίνοντας 32.400 λίτρα δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 30 σχολικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας. Τα απομακρυσμένα σχολεία θα λάβουν δωρεάν πετρέλαιο από την εταιρεία, μάλιστα η αρχή έγινε ήδη την Παρασκευή στο Ειδικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Γιάννης Κορωναίος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων του ομίλου ΕΛΠΕ: «Είναι υποχρέωση μας, ένα κομμάτι από τα κέρδη του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια»  να επιστραφεί στην κοινωνία. Αυτή η κίνηση έχει ιδιαίτερη αξία γιατί ξέρουμε ότι κάθε σταγόνα πετρελαίου θερμαίνει παιδάκια. Μάλιστα, οι περιοχές που έχουν μεγάλη ανάγκη, όπως η δική σας, θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης μέριμνας» κατέληξε. Μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος, έχουν δοθεί σε σχολεία ανά την επικράτεια  622.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

 

Τα σχολικά συγκροτήματα στα οποία θα γίνει η δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης, είναι:

 • 6ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας Φλωρινας
 • Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρακίου Φλώρινας
 • 3ο ΓΕΛ Φλώρινας
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
 • Δημοτικό Σχολείο κάτω Κλεινών Φλώρινας
 • Δημοτικό Σχολείο Βεύης
 • Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Μανιακίου Φλώρινας
 • Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου Φλώρινας
 • Δημοτικό Σχολείο Σιταριάς Φλώρινας
 • Γυμνάσιο Παπαγιάννη Φλώρινας
 • 1ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας
 • Παιδικός Σταθμός Βαρικού
 • Παιδικός Σταθμός Μανιακίου
 • Παιδικός Σταθμός Καλιγωνίας
 • Δημοτικό Σχολείο Τρανοβάλτου Κοζάνης
 • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τετραλόφου
 • Δημοτικό Σχολείο Αιανής
 • Ειδικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας (έγινε ήδη η παράδοση την Παρασκευή)
 • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης
 • Γυμνάσιο Αναρράχης και Εμπορίου
 • Γυμνάσιο – Λύκειο Νεστορίου
 • 6ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
 • 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
 • Γυμνάσιο Μανιάκων
 • Γυμνάσιο Μαυροχωρίου
 • Παιδικός Σταθμός Φλώρινας
 • Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς Γρεβενών
 • Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων Γρεβενών
 • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

 

«Όλες οι παραδόσεις θα γίνονται με φορητό σύστημα που μετράει την ποσότητα που μπαίνει στη δεξαμενή, με στόχο όλα τα σχολεία να πάρουν κάθε λίτρο που θα φύγει από εμάς. Είναι σημαντικό για εμάς να εξασφαλίζεται η ποσότητα που πρέπει στην ποιότητα που πρέπει», σημείωσε από την πλευρά του ο Διευθυντής Μάρκετιγκ της EKO κ. Σωτήρης Αναστασιάδης.

 

Ακολουθεί το ΔΤ

Προσφορά πετρελαίου θέρμανσης σε 30 Σχολεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, από τον Όμιλο ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ

Από τις μεγαλύτερες συνεισφορές του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, είναι η προσφορά πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέσω της δράσης αυτής, τα τελευταία 10 χρόνια διανεμήθηκαν συνολικά περισσότερα από τρία εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου, σε σχολεία, φορείς και ιδρύματα των τοπικών κοινωνιών στις οποίες ο Όμιλος ασκεί τις δραστηριότητές του, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να παρέχεται βοήθεια προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι ενδεικτικό ότι, μόνο το 2018 η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει διαθέσει ήδη περισσότερα από 700.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στις τοπικές κοινωνίες, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες, καθώς και στα Ιόνια Νησιά, ενώ το 2017 η Εταιρία είχε ενισχύσει και την Περιφέρεια Δωδεκανήσων. Το πρόγραμμα παροχής πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχιστεί και για το 2019, περιλαμβάνοντας και άλλα μέρη της χώρας.
Σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκαν οι δράσεις του Προγράμματος στην Δυτική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος ΕΛΠΕ και η Περιφέρεια, στο Αμφιθέατρο «Κ. Καραμανλής» στην πόλη της Κοζάνης. Η παρουσίαση του προγράμματος, έγινε από τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου κ. Γιάννη Κορωναίο, και τον Δ/ντή Marketing Εμπορίας κ. Σωτήρη Αναστασιάδη. Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Γιάννης Κορωναίος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα βρισκόμαστε στη Δ. Μακεδονία προκειμένου να ανακοινώσουμε τη συνέχεια του προγράμματος προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ, συνολικής ποσότητας 32.400 λίτρων, που παραδίδονται ήδη σε 30 σχολικά συγκροτήματα που ανήκουν στην Περιφέρεια. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε παράδοση στο ΚΕΚ ΑΜΕΑ Ειδικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας. Η προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή αποτελούσε μέριμνά μας και τα προηγούμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι ανάγκες περιοχών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες τους χειμερινούς μήνες. Μόνο κατά την τελευταία πενταετία διατέθηκαν 208.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στους Δήμους της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, εξυπηρετώντας αιτήματα 148 σχολικών μονάδων και κοινωνικών υποδομών».
Η στάση υπευθυνότητας της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και της ΕΚΟ δεν περιορίζεται μόνο στις δράσεις για την κοινωνία, αλλά περιλαμβάνει επίσης τους καταναλωτές και το περιβάλλον. Κάθε δράση υλοποιείται με γνώμονα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της Εταιρίας. Με βάση αυτή την αρχή, σχεδιάζονται τόσο τα προϊόντα όσο και οι υπηρεσίες της ΕΚΟ. Ειδικά σε ότι αφορά στο Πετρέλαιο θέρμανσης, η ΕΚΟ είναι η μοναδική εταιρία που παραδίδει το καύσιμο με χρήση του φορητού μετρητή “EKO Control System”, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα και η ακριβής ποσότητα του πετρελαίου θέρμανσης που έχει παραγγελθεί από τους καταναλωτές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Marketing Εμπορίας κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, «όλες οι παραδόσεις Πετρελαίου θέρμανσης που γίνονται στα σχολεία της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, πραγματοποιούνται με χρήση του ΕΚΟ Control System προκειμένου να εξασφαλιστεί το μέγιστο αποτέλεσμα της παροχής με την υπευθυνότητα που διακρίνει την EKO. Επιπλέον,» – όπως ανακοίνωσε – «η Εταιρία θα προσφέρει, ως δωρεά, φορητούς μετρητές στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και στην ίδια την Περιφέρεια, προκειμένου όλα τα σχολεία, σε κάθε παραλαβή Πετρελαίου Θέρμανσης από δω και στο εξής, να είναι σίγουρα για κάθε λίτρο!»

Αναλυτικά, τα σχολικά συγκροτήματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα οποία εντάχθηκαν στην παροχή δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης, είναι τα ακόλουθα:

6Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΤΕΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
6Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
6Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
6Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
1Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΦΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ- ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΡΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ -ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑΣ
6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΤΡΑΛΟΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ
ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ)
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΛΟΗ)
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΝΙΑΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο κ. Π. Στεργιούλης, Πρόεδρος των ΚΕΚ ΑΜΕΑ «Ειδικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας» σε δηλώσεις του κατά την παράδοση πετρελαίου θέρμανσης από βυτιοφόρο της ΕΚΟ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη