Από την Ελλάδα, εκπληκτικά κόκκινα κρασιά, ενέργειας και ισορροπίας, τιτλοφορείται το άρθρο στην ιστοσελίδα των New York Times της Αμερικής, κάνοντας αφιέρωμα στα εκλεκτά κόκκινα ελληνικά κρασιά.
Στην πρώτη θέση βάζει το Ξινόμαυρο από το Κτήμα ΑΛΦΑ, Αμυνταίου, τονίζοντας πως είναι “πικάντικό, με μια λουλουδάτη και πολύπλοκη γεύση, με όλα τα στοιχεία του σε ισορροπία.
“…The No. 1 bottle in our tasting was a 2016 Alpha Estate xinomavro from the Hedgehog Vineyard in Amyndeon, in the northern Greek region of Macedonia. We found the wine to be spicy, savory, floral and complex, with all the elements in balance. At $23, this wine was our best value in a tasting of overall excellent values.”, λέει το άρθρο χαρακτηριστικά.
Μια ακόμη αναγνώριση για τα εξαίρετα κρασιά της περιοχής μας!