Σε κλίμα μεγάλης έντασης πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε απολογισμός της κεντρικής επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια λειτουργίας, η οποία κατά γενική ομολογία έγινε σε συνθήκες κομματικοποίησης και σύγκρουσης μεταξύ πολιτικών και επιμελητηριακών παραγόντων. Η συνεδρίαση έγινε στη σκιά της αποχώρησης του Παναγιώτη Κάλφα από την “πλειοψηφία” (με τη συμπολίτευση να παραμένει με μόνο 9 από τα 21 μέλη), αλλά και της δήλωσης των 12 από τα 21 μέλη που διατύπωνε σοβαρότατες αιχμές για τη διαχείριση της εκδήλωσης από την ομάδα Σαρρή.
Ο πρόεδρος Νίκος Σαρρής που πυρπόλησε το κλίμα της αντιπαράθεσης κατά την εκδήλωση, υπεραμύνθηκε της στάσης του, αγνοώντας το ότι πλειοψηφία του σώματος που εκπροσωπεί διατύπωσε εγγράφως τη διαφωνία της στην κίνηση του Προέδρου. Τον προβληματισμό τους και τη διαφωνία τους για τους χειρισμούς της Διοίκησης εξέφρασαν οι πρώην Πρόεδροι Χρήστος Σάββας και Παναγιώτης Αποστολίδης.
Μετά από δίωρη συζήτηση σε κλίμα έντασης, στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν δύο σοβαρά θέματα.
Στο πρώτο θέμα που αφορούσε τη διαμόρφωση εκθεσιακής πολιτικής, ο Μιχάλης Χλιάπας από την παράταξη του Γ. Μητλιάγκα, παρουσίασε μία συλλογική πρόταση που αφορούσε στη χάραξη στρατηγικής για τη συμμετοχή Επιμελητηρίου στις Εκθέσεις, η οποία υιοθετήθηκε από το Δ.Σ.
Σε άλλο θέμα, όπου ο κ. Σαρρής εισηγήθηκε την πρόσληψη ενός ειδικού συνεργάτη του, μετά από παρέμβαση του Γ. Μητλιάγκα διευκρινίστηκε πως η εν λόγω πρόσληψη δεν μπορεί να γίνει, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό, οπότε η πρόσληψη του συνεργάτη του κ. Σαρρή πρέπει να περιμένει την τροποποίηση του προϋπολογισμού που ίσως γίνει το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο. Με το αιτιολογικό της αδόκιμης εισήγησης, η αντιπολίτευση την καταψήφισε και δεν έγινε δεκτή από το σώμα. Έτσι, άλλη μια εισήγηση του Προέδρου έμεινε “στο ράφι”.
Πλέον όπως είναι σαφές, ο Πρόεδρος κ. Σαρρής έχει πρακτική αδυναμία στην άσκηση διοίκησης. Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κάλφα ενέτεινε το διοικητικό αδιέξοδο, δημιουργώντας μείζον ζήτημα στασιμότητας. Άγνωστο παραμένει, το τι σκέφτεται να κάνει ο κ. Σαρρής το επόμενο διάστημα σχετικά με την παραμονή του στην Προεδρία, με δεδομένη την όλη κατάσταση. Αν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος μειοψηφίας, ή αν θα παραιτηθεί.