Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Το Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας

Το Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Από φέτος και για τα επόμενα 2 χρόνια (2017-2019) το Δημ. Σχολείο Φιλώτα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ . Στο ίδιο πρόγραμμα εταίροι  είναι 7 ακόμη σχολεία από χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, 2 σχολεία από την Ιταλία (Ταορμίνα, Ίσκια) και 1 από Βουλγαρία (Ραντέβσκι), Τουρκία (Άδανα), Λετονία (Βέντσπιλς), Σλοβακία (Μπάμπιν) και Ρουμανία (Βλαντέστι Άρτζες). Ο τίτλος του προγράμματος είναι Euromosaica και σκοπό έχει να φέρει τους μαθητές των χωρών αυτών σε επικοινωνία μεταξύ τους για τη δημιουργία ενός πολυπολιτισμικού μωσαϊκού.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο χωριό Βλαντέστι του νομού Arges με τη συμμετοχή 3 εκπαιδευτικών του σχολείου μας.  Το σχολείο ονομάζεται Scoala Gimnaziala Nr1. Όλες οι δράσεις και οι ενημερωτικές συναντήσεις και παρουσιάσεις έγιναν μεταξύ 7 και 9 Νοεμβρίου 2017.

Η συνάντηση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα. Περιελάμβανε μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των εταίρων, ώστε να τεθούν οι επιμέρους στόχοι και τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Μεταξύ των άλλων δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με στοιχεία της τοπικής παράδοσης, της σχολικής πραγματικότητας και της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team