Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Διαμάχες για το χειρισμό του θέματος της Γέφυρας Σερβίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο- Κασαπίδης: «Έχασα τον ύπνο μου- Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά…»- Μητούλης: «Κατακόρυφη βύθιση στην προβολοδόμηση»

Διαμάχες για το χειρισμό του θέματος της Γέφυρας Σερβίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο- Κασαπίδης: «Έχασα τον ύπνο μου- Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά…»- Μητούλης: «Κατακόρυφη βύθιση στην προβολοδόμηση»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Έντονη αντιπαράθεση για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος της γέφυρας των Σερβίων, προκάλεσε στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με το Γιώργο Κασαπίδη, να ενημερώνει αρχικώς το σώμα για όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε σε κάποια τεχνικά ζητήματα με μετατόπιση της γέφυρας κατά 1εκ. κάθε χρόνο, ενώ αργότερα όταν το θέμα μπήκε προς συζήτηση τόνισε πως ο ίδιος έχασε τον ύπνο του: «Πήγαινα συνέχεια στη γέφυρα. Περπάτησα μόνος μου. Είχα χάσει τον ύπνο μου με αυτά που άκουγα», είπε χαρακτηριστικά, έχοντας μάλιστα έντονη αντιπαράθεση τόσο με την παράταξη Ζεμπιλιάδου όσο και με αυτή του Θόδωρου Καρυπίδη.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο και για ευκαιρία που δίνεται στην περιοχή ώστε να γίνει η Δυτική Μακεδονία κέντρο γεφυροποιίας, ενώ προχώρησε ακόμα περισσότερο καλώντας σε κοινή συμφωνία ώστε μεταγενέστερο διάστημα να προχωρήσει μελέτη για την κατασκευή νέας γέφυρας.

Πάντως εντύπωση και πολλά σχόλια προκάλεσε η αναφορά του Γιώργου Κασαπίδη, σε αναφορά πολίτη προς τον ίδιο που υποστήριζε πως το 2012 είχαν διασχίσει τη γέφυρα στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν άρματα μάχης, δεδομένο που μπορεί να προκάλεσε παραμορφώσεις.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου ήταν ιδιαιτέρως επικριτή για το χειρισμό του θέματος, σημειώνοντας πως η κοινωνία περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις για την ασφάλεια της γέφυρας «και αντί αυτού βλέπει χαμόγελα Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών σε φωτογραφίες κάτω από τη γέφυρα».

Για διαχείριση που χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα έκανε λόγο η παράταξη Καρυπίδη, με περιφερειακούς συμβούλους να αναρωτιούνται πως ένα τόσο βαρυσήμαντο θέμα παίρνει απρόβλεπτες επικοινωνιακές προεκτάσεις δημιουργώντας πανικό στους πολίτες.

Για επικοινωνιακή διαχείριση που κρύβει σκοπιμότητες, μίλησε ο Θανάσης Χαστάς, ενώ ο Στέφανος Πράσσος έκανε λόγο για κακή επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, ζωντανά από την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και έδειξε να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους σχετικά με την ανησυχία που δημιουργήθηκε: «Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αλλά όλες οι γέφυρες έχουν το χρόνο ζωής τους», είπε αναφερόμενος σε σειρά επιβαρύνσεων που έχει δεχθεί η γέφυρα και πως η τελευταία συντήρηση έχει γίνει το 2012.

Παράλληλα ο Γιώργος Κασαπίδης, στάθηκε και σε κάποια κρίσιμα στοιχεία που λείπουν από τα αρχεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για την κατάσταση της Γέφυρας.

Στην εκπομπή παρέμβαση έκανε και ο καθηγητής, Στέργιος Μητούλης, σημειώνοντας πως ο έλεγχος ήταν «ταχύς και οπτικός» ενώ στάθηκε στην κατακόρυφη βύθιση του τμήματος της προβολοδόμησης, το οποίο διαπιστώθηκε.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης αναφέρει πως στα κλειστά λόγω καιρού σχολεία θα ισχύει τηλεκπαίδευση

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Σύμφωνα με οδηγία της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου στις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες που ...