Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΔΕΥΑ Εορδαίας: Αγώνας δρόμου για το έργο των αγωγών λυμάτων Περδίκκα-Πενταβρύσου

ΔΕΥΑ Εορδαίας: Αγώνας δρόμου για το έργο των αγωγών λυμάτων Περδίκκα-Πενταβρύσου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αγώνα δρόμου δίνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Εορδαίας για να προλάβει τις επιτακτικές προθεσμίες για την επαναϋποβολή του έργου για τα αποχετευτικά δίκτυα των Οικισμών Περδίκκα, Ανατολικού Πενταβρυσου στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Το περίφημο έργο που είχε υποβληθεί, εντάχθηκε και απεντάχθηκε το 2018, είναι πολύ κρίσιμο για τις εν λόγω περιοχές κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους. Συγκεκριμένα αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της Πενταβρύσου, εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων Ανατολικού, και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων των οικισμών Περδίκκα, Ανατολικού και Πενταβρύσου, ενώ έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η υποβολή του έργου αντιμετώπισε πολύ μεγάλες γραφειοκρατικές προκλήσεις το τελευταίο διάστημα οι οποίες θα μπορούσε να είναι επιβλαβείς για την πορεία του έργου, ενώ πολλές από τις ελλείψεις του προηγούμενου διαστήματος θεραπεύονται κυριολεκτικά «στο παρά πέντε». Σε επικοινωνία όμως που είχαμε με τον πρόεδρο της επιχείρησης Δημήτρη Τσεχελίδη, ο κύριος Τσεχελίδης μας ενημέρωσε πως γίνονται συντονισμένα όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να διασωθεί το έργο, του οποίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής μετά τις σχετικές παρατάσεις είναι η 24/12/2019. Ήδη γίνονται συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων δηλαδή τις Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, της ΑΝΚΟ, και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Εορδαίας ώστε να γίνει διορθώσει των παραλήψεων στα προηγούμενα στάδια και επικαιροποίηση της μελέτης κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΕ που έγινε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ψηφίστηκαν οι αιτήσεις δουλείας για τις εκτάσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των αγωγών, έτσι η πληττόμενοι συμπολίτες μας αναμένεται να ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες και κατόπιν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός για την όδευση των λημμάτων, είναι αυτά να οδηγηθούν στις εγκαταστάσεις του  βιολογικού καθαρισμού της Πτολεμαΐδας οι οποίες έχουν εκσυγχρονιστεί και επεκταθεί ήδη με παράλληλο έργο της ΔΕΥΑΕ. Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης δηλώνει αισιόδοξος για την ομαλή πορεία του έργου, σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με τη Διευθύντρια της Επιχείρησης Ησαΐα Καρακασίδου, και τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών Παύλο Παπουλίδη.

Εφόσον όλα πάνε καλά και πάει το έργο προς δημοπράτηση επόμενος στόχος της ΔΕΥΑΕ σύμφωνα με τον κύριο Τσεχελίδη είναι να γίνουν ενέργειες για την ένταξη και κατασκευή του αντίστοιχου έργου κατασκευής δικτύων αποχέτευσης τον οικισμών Προαστίου, Ασβεστόπετρας και Άρδασσας.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1.957 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο- Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κάτι όμορφο συμβαίνει στο ποτάμι της Άρδασσας – Στα σκαριά μια σπουδαία αναμόρφωση που ...