Εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί λειτουργίας ύδρευσης και αποχέτευσης
Την προμήθεια συστημάτων εντοπισμού και βιντεοσκόπησης Αγωγών Ύδρευσης-Αποχέτευσης και Δικτύων ΔΕΗ- ΟΤΕ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης Εορδαίας στη συνεδρίασή του, προκειμένου να εντοπίζεται το ακριβές σημείο διαρροής νερού και κάθε βλάβης.
Στόχος είναι να περιοριστεί η άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και η εξοικονόμηση χρόνου και πόρων για την ίδια την επιχείρηση, ενώ με τα συστήματα αυτά θα μπορούν να εντοπίζονται και οι κλοπές νερού. Το ύψος της δαπάνης για την προμήθεια των συστημάτων αυτών προϋπολογίζεται σε 25.000 ευρώ.
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕ στην ίδια συνεδρίαση ενέκρινε επίσης το νέο κανονισμό ύδρευσης αλλά και το νέο κανονισμό αποχέτευσης της επιχείρησης.
«Προχωρήσαμε στην τροποποίηση του παλιού κανονισμού ύδρευσης της ΔΕΥΑ γιατί ο παλιός ήταν από το 1992 και κάθε τόσο υπήρχαν αποφάσεις του Δ.Σ. που ουσιαστικά διόρθωναν τον παλιό κανονισμό», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ, Φώτης Ιορδανίδης. Επισήμανε μάλιστα ότι από τον Δεκέμβριο γίνονται προσπάθειες για τη σύνταξη του νέου κανονισμού, ότι έγινε πολλή δουλειά από τις τεχνικές υπηρεσίες της επιχείρησης, το γραφείο καταναλωτών, την οικονομική υπηρεσία και το λοιπό προσωπικό της επιχείρησης και ότι για τη σύνταξη του νέου κανονισμού. Πρόσθεσε ότι για τη σύνταξή του λήφθηκαν υπόψη και οι κανονισμοί ύδρευσης των πρώην δήμων Μουρικίου, Αγίας Παρασκευής και Βερμίου που ενσωματώθηκαν στο Δήμο Εορδαίας και πως προηγήθηκε καταγραφή των βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες του δήμου για να συμπεριληφθούν στο νέο κανονισμό της ΔΕΥΑΕ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ εξήγησε ότι το νέο στοιχείο που περιλαμβάνεται στο νέο κανονισμό ύδρευσης είναι η διαφορετική τιμολόγηση για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και άτομα με αναπηρία με ποσοστό άνω του 67%, τα πρόστιμα για περιπτώσεις κλοπής νερού, αλλά και όροι για τον περιορισμό της άσκοπης σπατάλης νερού.
Αντίστοιχη εργασία προηγήθηκε και για τη σύνταξη του νέου κανονισμού αποχέτευσης της επιχείρησης, που όμως δεν υπήρχε καν τέτοιος κανονισμός, όπως σημείωσε ο κ. Ιορδανίδης. Σημείωσε μάλιστα πως ο κανονισμός αυτός αφορά στις συνδέσεις, τον εξοπλισμό που απαιτείται να διαθέτει κάθε οικοδομή, αλλά και πως θα αντιμετωπίζεται η απόφραξη φρεατίων σε περίπτωση που για την απόφραξη ευθύνεται η απόρριψη αντικειμένων που εντοπίζει το αποφρακτικό, όπως π.χ. πλαστικές παιδικές πάνες κ.α.