Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δεν υπάρχει πρόβλεψη για παροχή Φυσικού Αερίου στη Δυτ. Μακεδονία – ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΑ ΤΟ “ΜΠΑΛΑΚΙ” Ο TAP

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για παροχή Φυσικού Αερίου στη Δυτ. Μακεδονία – ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΑ ΤΟ “ΜΠΑΛΑΚΙ” Ο TAP

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


– Τη δημιουργία τεχνικής υποδομής για λήψη αερίου, απαιτούν οι δήμαρχοι των 5 δήμων από τους οποίους θα διέλθει ο αγωγός

 

Την απαίτησή τους να δημιουργηθεί τεχνική υποδομή για την παροχή φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διέλευση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP από την περιφέρειά μας, διατρανώνουν οι δήμαρχοι των πέντε δήμων της Δυτικής Μακεδονίας από τους οποίους θα διέλθει ο αγωγός TAP, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αέριο για οικιακή χρήση (θέρμανση) από όλους τους κατοίκους της περιφέρειας.

DIMARXO KASTORIAS ANESTIS AGGELHS DIMARXOS AMYNTAIOY Konstantinos Τheodoridis DIMARXOS ARGOYS ORESTIKOY PANAGIOTIS KEPAPTSOGKLOY DIMARXOS NESTORIOY PASXALIS GKETSIOSZamanidis Savas

Την απαίτηση αυτή τονίζουν οι Δήμαρχοι Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, Άργους  Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, Καστοριάς Ανέστης Αγγελής και Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, καθώς δεν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη για αναμονή στη Δυτική Μακεδονία και η περιοχή μας θα χρησιμοποιηθεί απλά και  μόνο για τη φιλοξενία του αγωγού.

Ταυτόχρονα, τονίζουν ότι θα πρέπει να διαχειριστούν οι ίδιοι οι δήμοι την υλοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Κοινοπραξίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αγωγού- TAP για τη Δυτική Μακεδονία.

Στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι 5 δήμαρχοι αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η όδευση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP μέσα από τα εδάφη της Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί για τους Δήμου Αμυνταίου, Εορδαίας, Άργους Ορεστικού, Καστοριάς και Νεστορίου ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο έχει πολύπλευρο και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον κοινωνικό ιστό και την τοπική οικονομία.

Ενστερνιζόμενοι τον ορισμό της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως αυτός χρησιμοποιείται από την ίδια την εταιρεία ως η διαρκής δέσμευση να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες και να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς και της τοπικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του διακυβεύματος, το μακροπρόθεσμο χαρακτήρα της παρέμβασης στη χωροκρατία των Δήμων Αμυνταίου, Εορδαίας, Άργους Ορεστικού, Καστοριάς και Νεστορίου.

Με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού καγαθού συμφέροντος των τοπικών κοινοτήτων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου καθώς πρέπει να ικανοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι απαιτήσεις της κοινωνίας και να μη θίγεται το περί δικαίου αίσθημα κανενός πολίτη.

Οι Δήμαρχοι Αμυνταίου, Εορδαίας, Άργους Ορεστικού, Καστοριάς και Νεστορίου κρίνουμε ως απολύτως απαραίτητη την από κοινού αντιμετώπιση και σε επίπεδο δήμων διαχείριση του ζητήματος της υλοποίησης του χρηματοδοτικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Κοινοπραξίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αγωγού- TAP για τη Δυτική Μακεδονία.

Τέλος, αδιαπραγμάτευτη παραμένει η απαίτηση για την δημιουργία της τεχνικής υποδομής για τη λήψη φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε και ο συγκεκριμένος αγωγός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση (θέρμανση) από όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας.»

Από την πλευρά της η εταιρεία TAP Greece ρίχνει το μπαλάκι στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο ρόλος της εταιρείας αφορά στη διέλευση του αγωγού, ενώ το θέμα των αναμονών είναι θέμα της ελληνικής Πολιτείας. «Ο TAP με βάση τη συμφωνία της φιλοξενούσας χώρας έχει υπογράψει να αφήσει αναμονές όπου του υποδείξει η Πολιτεία. Αυτή τη στιγμή  περιμένουμε να μας υποδειχθούν οι αναμονές από την Πολιτεία», όπως δήλωσε στον «Π» ο διευθυντής επικοινωνίας του TAP, Αλέξανδρος Πανουργιάς.

Εξήγησε ωστόσο ότι ο TAP είναι αγωγός μεταφοράς υψηλής πίεσης και πως το θέμα παροχής Φ.Α. στη Δυτική Μακεδονία άπτεται της δημιουργίας δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης, που δεν υπάρχει. «Από τεχνικής πλευράς», σημείωσε, «υπάρχει η δυνατότητα, καθώς ο σχεδιασμός του TAP επιτρέπει μια σειρά από επιπλέον αναμονές κατά μήκος της διαδρομής του, μία κάθε 30 χιλιόμετρα περίπου.» Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής μέσης και χαμηλής πίεσης του δικτύου για οικιακή και βιομηχανική χρήση σε κοντινές περιοχές είναι εφικτή, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πιθανός επενδυτής.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη