Αρχική > Slider > Δεν ικανοποιεί η απάντηση της Euromedica και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία – Γενική συνέλευση του Σωματείου τη Δευτέρα – Κλήθηκαν θεσμικοί φορείς

Δεν ικανοποιεί η απάντηση της Euromedica και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία – Γενική συνέλευση του Σωματείου τη Δευτέρα – Κλήθηκαν θεσμικοί φορείς

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι απλήρωτοι επί εννιά μήνες εργαζόμενοι στην κλινική «Ζωοδόχος Πηγή» της Euromedica στην Κοζάνη, μετά την απάντηση της εργοδοσίας για την  καταβολή των δεδουλευμένων, την  οποία και απέρριψαν, καθώς έκριναν ότι δεν ικανοποιεί και δεν διασφαλίζεται η πληρωμή τους.

Αποφάσισαν μάλιστα τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης του σωματείου, στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι θεσμικοί φορείς της περιοχής, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Κοζάνης, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και άλλοι, προκειμένου να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού ο καθένας από τη θέση του στη λύση του προβλήματος, καθώς όπως υπογραμμίζουν έχουν εξαντληθεί οικονομικά και δεν αντέχουν άλλο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, το Σωματείο Εργαζομένων Euromedica Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εργοδοσίας, από την οποία ζήτησαν την επίλυση του προβλήματος και μία σαφή απάντηση για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων, τα οποία ανέρχονται περίπου σε 6.500 ευρώ για τον καθένα και σε 630.000 ευρώ συνολικά.

Την απάντηση στο αίτημα της προηγούμενης συνάντησης έδωσε γραπτώς εκπρόσωπος της εταιρίας, το πρωί της Παρασκευής. Σ’ αυτή αναφέρεται: «Το επίδομα αδείας θα καταβληθεί με την πρώτη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ. Στην ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν τουλάχιστον δύο μισθοί. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για μελλοντικές εκχωρήσεις από τον Απρίλιο του 2017». Το σωματείο υποστηρίζει ότι «η απάντηση είναι ασαφής και τίποτα δεν διασφαλίζει το πότε θα πάρουμε τα χρήματά μας, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία». Αντιθέτως, εκπρόσωπος του σωματείου δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ότι «τέτοια χαρτιά με ανάλογες διαβεβαιώσεις έχουμε πάρει το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον δέκα φορές, αλλά χρήματα δεν είδαμε».

Ως εκ τούτου, όλα θα κριθούν στην γενική συνέλευση του σωματείου την προσεχή Δευτέρα, για την οποία το Εργατικό Κέντρο έστειλε επιστολή στους προαναφερόμενους φορείς να παραβρεθούν. Όπως προαναφέρθηκε, κλήθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Κοζάνης, επειδή στην εν λόγω κλινική λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην οποία κάνουν αιμοκάθαρση περί τους 65 ασθενείς από όλο το νομό Κοζάνης.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι απεργούν εδώ και έντεκα ημέρες και στο διάστημα αυτό η κλινική λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, παρέχοντας νοσηλεία στους νοσηλευόμενους ασθενείς, εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά και λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας