Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δ. Μακεδονία: Πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές – «Μέχρι το τέλος του μήνα θα καλυφθούν τα όποια κενά στα σχολεία»

Δ. Μακεδονία: Πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές – «Μέχρι το τέλος του μήνα θα καλυφθούν τα όποια κενά στα σχολεία»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Με την διαβεβαίωση ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν ειδικά σε ό,τι αφορά ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, θα λυθούν μέχρι το τέλος του μήνα, άνοιξαν την Τετάρτη τα σχολεία σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Θεόδωρο Μαρδίρη, σε δηλώσεις του στον «Π»: «Τα σχολεία άνοιξαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν θα λυθούν τις πρώτες ημέρες λειτουργίας τους».

Σε ό,τι αφορά τα κενά, ο ίδιος επεσήμανε πως υπάρχουν κενά ιδίως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά υπάρχει η διαβεβαίωση όπως τόνισε, ότι θα λυθούν μέχρι το τέλος του μήνα, όπου και αναμένεται το δεύτερο κύμα αναπληρωτών στα σχολεία. Αυτό αφορά τη γενική παιδεία, ενώ υπάρχουν κενά και στην ειδική, ενώ ένα ποσοστό των κενών έχει καλυφθεί από τις θέσεις που ήδη είχαν ζητηθεί, τονίζει ο κ. Μαρδίρης. Επίσης, ο κ. Μαρδίρης επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν κενά σε κάποιες ειδικότητες στα Μουσικά Σχολεία και το Καλλιτεχνικό σχολείο, κενά που θα καλυφθούν εφόσον ζητηθούν. Επίσης, τονίζει πως έχουν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα στα σχολεία.

Το μήνυμά του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπ/σης προς τους μαθητές

 

«Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα, με νέους στόχους και προσδοκίες, νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Γνώσεις και δεξιότητες, ιδανικά και αξίες που θα διαμορφώνουν την καθημερινότητά σας στο σχολείο, θα «υφάνουν» την εξέλιξη της ζωής σας ως πολίτες.

Σ΄ αυτή σας την προσπάθεια όλοι οι εκπαιδευτικοί της Περιφέρειάς μας θα είναι δίπλα σας κάνοντας το καλύτερο δυνατό για την επίτευξη των προσδοκιών όλων μας. Σε αγαστή συνεργασία με τους γονείς και τους κηδεμόνες σας, θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τους εκπαιδευτικούς στόχους με συνέπεια και υπευθυνότητα, με ζήλο και αισιοδοξία.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά ελπιδοφόρα έχοντας το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας και τη διαβεβαίωση του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προσωπικά σας διαβεβαιώνω, ότι θα βρίσκομαι συνεχώς δίπλα στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) με στόχο τη συμβολή στην πρόοδο και την επιτυχία.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!»

 

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη