Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τη ΔΕΗ, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην έδρα της Π.Ε. Κοζάνης, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.
Και δεν μπορούσε να έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα ως προς τις περαιτέρω κινήσεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αφού υπάρχει προηγούμενη απόφαση του Συντονιστικού, σύμφωνα με την οποία τον πρώτο λόγο για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και το Συντονιστικό με τους φορείς να συμπαραστέκονται και να συμμετέχουν. Με αυτή την έννοια, ίσως ήταν άστοχη η σύγκλιση του οργάνου, καθώς απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, λόγω του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγος για τον οποίο η σύγκλιση του οργάνου θα μπορούσε και έπρεπε να γίνει μία – δύο ημέρες αργότερα μετά τη λήξη του συνεδρίου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ήταν ισχυρές οι φωνές στο Συντονιστικό για κινητοποιήσεις, οι οποίες θα πρέπει να καθοριστούν σε συγκεκριμένο χρόνο. «Είναι δεδηλωμένη η θέση μας να παλέψουμε για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά έχουμε πει πως την πρωτοβουλία για την απόφαση αυτή την έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κι’ εμείς στηρίζουμε», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης. Ερωτηθείς μάλιστα αν έθεσε στον πρωθυπουργό στην συνάντηση που είχε μαζί του, την πρόθεση για παραίτηση, απάντησε ότι «αυτό ήτανε γνωστό στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι θα εργαστούμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα της περιοχής. Εμείς από την πλευρά μας θα εργαστούμε μέχρι τέλος γι’ αυτό. Αν αποτύχουμε και τελικώς ο δημόσιος πλούτος εκχωρηθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα, ασφαλώς και θα παραιτηθούμε».
Ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, πρότεινε πως «πρέπει σήμερα να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, να αποφασίσουμε για μια μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα, την οποία θα πραγματοποιήσουμε σε χρόνο που θα κρίνουμε πρόσφορο». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος όμως διευκρίνισε ότι «ο αγώνας έχει χαρακτηριστικά μαραθωνίου. Και επειδή ακριβώς είναι μαραθώνιος δεν πρέπει να τρέξουμε γρήγορα και να “κλατάρουμε” χωρίς να τερματίσουμε, αλλά χρειάζεται κλιμάκωση», ενώ επανέλαβε την πρότασή του για δημοψήφισμα. Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Στέφανου Μπύρου, του αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Κώστα Γέρου, του προέδρου του Π.Σ. Φώτη Κεχαγιά και άλλων. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Παντελής Αργυριάδης, είπε πως «αν ο πρωθυπουργός δεν εξαγγείλει στο αναπτυξιακό συνέδριο φθηνό τιμολόγιο, θα είναι μια φάρσα».
Οξύτατη ήταν η αντιπαράθεση της επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα», Γεωργίας Ζεμπελιάδου με τον περιφερειάρχη, η οποία τον κατηγόρησε ότι πήγε και ήπιε καφέ με τον πρωθυπουργό και έφερε πίσω το πωλητήριο της ΔΕΗ. Συνέχισε στον ίδιο σκληρό τόνο, λέγοντάς του ότι «μας είπες πολλά ψέματα». Ο Θ. Καρυπίδης απάντησε ότι δεν είναι στέλεχος κανενός κόμματος, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως άλλοι είναι αυτοί που έχουν κομματικές ταυτότητες. Πάντως, ενάντια στο κλίμα πόλωσης τάχθηκαν αρκετοί απ’ αυτούς που έλαβαν τον λόγο, τονίζοντας την ανάγκη σύμπνοιας και ενότητας στο Συντονιστικό.
Σχετικά με τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Θ. Καρυπίδης χαρακτήρισε «θετική» τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, για μεταφορά του 17% από το ΤΑΙΠΕΔ στις Δημόσιες Συμμετοχές, καθώς και την διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου στη Δυτική Μακεδονία, στο οποίο «ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να ανακοινώσει ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για την περιοχή».