Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Χωρίς αγροτικό γιατρό άλλα 3 χωριά της Εορδαίας

Χωρίς αγροτικό γιατρό άλλα 3 χωριά της Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Άλλα τρία χωριά της Εορδαίας, το Καρυοχώρι, η Ερμακιά και η Σπηλιά, έχουν μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό εδώ και 2,5 μήνες, καθώς λείπει σε αναρρωτική άδεια η γιατρός του περιφερειακού ιατρείου Καρυοχωρίου που εξυπηρετούσε τον πληθυσμό των τριών προαναφερόμενων Τ.Κ. της δημοτικής ενότητας Αγίας Παρασκευής, αλλά κανείς ωστόσο δεν μερίμνησε για την αναπλήρωσή της, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται όλο αυτό το διάστημα οι κάτοικοί τους.

Μιλώντας στον “e-ptolemeos.gr” ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ερμακιάς, Δημήτρης Σακελλάρης, δήλωσε ότι είναι ανθρώπινο να απουσιάζει η γιατρός για λόγους υγείας, αλλά είναι ακατανόητο το γιατί δεν φρόντισαν να στείλουν άλλο γιατρό σε αντικατάστασή της, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι κάτοικοι της Ερμακιάς να απευθύνονται στη μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Πτολεμαΐδας. «Το παράπονό μου είναι ότι όταν αρρωστήσει ο γιατρός δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αναπλήρωσή του», σημείωσε ο κ. Σακελλάρης και πρόσθεσε ότι ειδοποιήθηκε να βγάλει  ανακοίνωση για να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Ερμακιάς ότι όσοι χρειάζεται να συνταγογραφήσουν φάρμακα να πάνε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο περιφερειακό ιατρείο Καυροχωρίου όπου θα υπάρχει γιατρός για να εξυπηρετηθούν.

«Η γιατρός που στελεχώνει το περιφερειακό ιατρείο Καρυοχωρίου έχει πρόβλημα υγείας και λείπει σε νόμιμη αναρρωτική άδεια», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η προϊσταμένη ιατρός του ΠΕΔΥ Πτολεμαΐδας, Ναυσικά Πέγιου. Ανέφερε μάλιστα ότι η λύση που βρέθηκε είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων Καρυοχωρίου, Ερμακιάς και Σπηλιάς στις 17 Μαρτίου ο γιατρός που μετακινήθηκε από τα Γρεβενά για να καλύψει το αγροτικό ιατρείο Κομνηνών, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι των τριών οικισμών να γράψουν τουλάχιστον τα φάρμακά τους. Η κ. Πέγιου δεν παρέλειψε να  τονίσει πάντως ότι μέχρι να επιστρέψει η γιατρός ή να δοθεί μια πιο μόνιμη λύση οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών μπορούν να απευθύνονται στη μονάδα του ΠΕΔΥ Πτολεμαΐδας τόσο για εξέταση όσο και για να γράφουν τα φάρμακά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω δεν είναι οι μοναδικές Τοπικές Κοινότητες του δήμου Εορδαίας που έχουν μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό, καθώς όπως αποκάλυψε ο “e-ptolemeos.gr” στις 2 Μαρτίου, αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι Τοπικές Κοινότητες Γαλάτειας και Ολυμπιάδας του Δήμου Εορδαίας, οι οποίες βρίσκονται χωρίς γιατρό εδώ και 6 μήνες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο που παραιτήθηκε ο αγροτικός γιατρός και η θέση εξακολουθεί να μένει κενή αφού δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη