Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΕΟΡΔΑΙΑ: Χωρίς αγροτικό γιατρό Γαλάτεια και Ολυμπιάδα

ΕΟΡΔΑΙΑ: Χωρίς αγροτικό γιατρό Γαλάτεια και Ολυμπιάδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Χωρίς αγροτικό γιατρό βρίσκονται εδώ και σχεδόν 6 μήνες δύο χωριά της Εορδαίας, καθώς ο γιατρός που εξυπηρετούσε τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλάτειας και Ολυμπιάδας, παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά αν και έχει παρέλθει τόσο διάστημα δεν έχει αντικατασταθεί ακόμη.

Κάτοικοι των δύο οικισμών του Δήμου Εορδαίας εκφράζουν διαμαρτυρίες για την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην αναπλήρωση της θέσης του παραιτηθέντος αγροτικού ιατρού, ενώ οργιάζουν στα δύο χωριά οι φήμες για έξωθεν  «παρέμβαση» ιδιώτη ιατρού για να αποσυρθεί η προκήρυξη αναπλήρωσης της θέσης, καθώς λέγεται ότι ενώ έγιναν αιτήσεις η προκήρυξη αποσύρθηκε.

«Το χωριό μας έχει μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό από τον Σεπτέμβριο που παραιτήθηκε ο αγροτικός γιατρός και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι για την αναπλήρωση της θέσης», ανέφερε μιλώντας  στον «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλάτειας Νίκος Φωστηράς, επισημαίνοντας ότι ο αγροτικός γιατρός που είχε έδρα στη Γαλάτεια εξυπηρετούσε και τους κατοίκους της γειτονικής Κοινότητας  Ολυμπιάδας. Γίνεται προσπάθεια, πρόσθεσε, από το ΠΕΔΥ Πτολεμαΐδας και το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας να πηγαίνει δύο φορές τον μήνα αγροτικός γιατρός για να γράφουν τουλάχιστον οι κάτοικοι τα φάρμακά τους.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαλάτειας επισήμανε ακόμη ότι σε επικοινωνία που είχε με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας για το θέμα, του είπαν ότι η θέση του αγροτικού γιατρού πρόκειται να προκηρυχθεί μέσα στον Μάρτη, ενώ στο ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκε τόσο καιρό η θέση για το Αγροτικό Ιατρείο Γαλάτειας έλαβε ως απάντηση ότι οι θέσεις αγροτικών γιατρών προκηρύσσονται κάθε 5-6 μήνες και δεν πρόλαβαν να την προκηρύξουν τον περασμένο Οκτώβρη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τη διαβεβαίωση ότι η θέση του αγροτικού γιατρού για το Αγροτικό Ιατρείο Γαλάτειας είναι σε διαδικασία επαναπροκήρυξης έδωσε και γιατρός του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, ο οποίος ερωτηθείς εάν μπορεί να έχουν κάποια βάση οι φήμες που κυκλοφορούν για παρέμβαση ιδιώτη ιατρού που καθυστέρησε την προκήρυξη της θέσης είπε ότι «αυτά είναι παραμύθια. Οι θέσεις προκηρύσσονται κατ’ ευθείαν από το Υπουργείο Υγείας και στη διαδικασία αυτή δεν χωρούν παρεμβάσεις».

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη