Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χαρδαλιάς: Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα στην ΠΕ Κοζάνης – Τι είπε για την αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή – Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο»

Χαρδαλιάς: Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα στην ΠΕ Κοζάνης – Τι είπε για την αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή – Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, αλλά και τις αλλαγές στα μέτρα που εφαρμόζονται για τον κορωνοϊό στη χώρα, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η ΠΕ Κοζάνης, ο Δήμος Γρεβενών και οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» και η ΔΚ Γαλατινής.

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ (με εξαίρεση ΟΠΑΠ Play).

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα, αυτά στην ΠΕ Κοζάνης θα συνεχίσουν να παραμένουν σε αναστολή. Στην Αχαΐα θα λειτουργούν με click away και click in shop και στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away (από τη Δευτέρα 12/4).

Στην ΠΕ Κοζάνης ο ΜΟ κρουσμάτων 7ημέρου ανά 100.000 είναι 59,3%. Ο ΜΟ κρουσμάτων 14ημέρου είναι 714. Η επιδημιολογική εικόνα κρουσμάτων στην Κοζάνη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, τόνισε ο ίδιος, λέγοντας πως ο δήμος Κοζάνης έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού αφού έχει ΜΟ κρουσμάτων 7ημέρου 62,4% και 14ημέρου 791 κρούσματα. Στο Δήμο Σερβίων ο ΜΟ κρουσμάτων 7ημέρου είναι στο 60,6% και 14ημέρου 893,8 κρούσματα με το όριο να είναι στα 150. Στο Δήμο Εορδαίας ο ΜΟ κρουσμάτων 7ημέρου είναι 59,2 και 14ημέρου 721 κρούσματα, σημείωσε.

«Στο δήμο Κοζάνης και Δήμο  Εορδαίας υπάρχει αύξηση κρουσμάτων 23,5% και 35% αντίστοιχα, με τον αριθμό κρουσμάτων να διαφοροποιείται αυξητικά σε 432 στην Κοζάνη και 241 στην Εορδαία. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κάνουμε έκκληση για πιστή εφαρμογή μέτρων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εντυπωσιακή Τοιχογραφία με θέμα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στην Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα, δια χειρός της Daniela Nikolova- Σιδηροπούλου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εντυπωσιακή Τοιχογραφία με θέμα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, διαστάσεων 2.00 /4.80εκ, κοσμεί την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα, δια χειρός της ...