Μια πρώτη εικόνα για το το νέο project συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τον Εμπορικό Σύλλογο, στο πλαίσιο της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς, παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη, κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Εμπορικού Συλλόγου.
Η κ. Φαρμάκη αναφέρθηκε αρχικά στις ενέργειες προβολής της Κοζανίτικης Αποκριάς εκτός περιοχής, σημειώνοντας πως το προωθητικό βίντεο του Δήμου Κοζάνης θα προβληθεί στους σταθμούς του Μετρό σε Ομόνοια και Σύνταγμα, σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. με στόχο την τουριστική ενίσχυση και την προσέλκυση επισκεπτών στην Κοζάνη.
«Αποκριά στην Αγορά»
Κεντρική δράση της φετινής χρονιάς αποτελεί το project «Απουκρά σ’ν Αγουρά», μια συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με τους τοπικούς φανούς και τα καταστήματα της πόλης, με στόχο τη σύνδεση της παράδοσης με την τοπική επιχειρηματικότητα και την τόνωση της κίνησης στην αγορά.
Για τη δράση δημιουργήθηκε ειδικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στα συμμετέχοντα καταστήματα, συνοδευόμενο από ένα πρωτότυπο και συγκινητικό κείμενο, του κ. Γιάννη Πλόσκα, εμπνευσμένο από την παράδοση των φανών και τη σχέση των Κοζανιτών με το έθιμο.
Το φυλλάδιο φέρει ως σήμα το καμπαναριό – σύμβολο της πόλης –τον φανό και το αποκριάτικο σύνθημα:
«Φάτε, πιείτε, ξεκλιαστίτι, μούνγκι μη γκλιαρωθίτι και δεν μπορείτε να ριχτίτι».
Διαγωνισμός
Στο κάτω μέρος της αφίσας θα υπάρχει QR code, μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σε διαγωνισμό, με δώρο την κλήρωση ενός ποδηλάτου.
Παράλληλα, θα διατεθούν και φέτος τα χαρακτηριστικά φωσφορούχα βραχιολάκια της Αποκριάς, αυτή τη χρονιά σε μπλε χρώμα και με το σύνθημα «ksikliasteite», ώστε – όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης – να δημιουργηθεί μια ετήσια «συλλογή» με διαφορετικό χρώμα κάθε χρόνο.
Δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη μια σειρά από εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες:
-
Μαθήματα παραδοσιακής μουσικής και κοζανίτικων τραγουδιών σε συνεργασία με τον φανό «Λάκκους τ’ Μάγγανι» με τη συμμετοχή της νεολαίας, σχολείων και πανεπιστημίου
-
Face painting σε κεντρικά σημεία της πόλης
-
DJ sets και μουσικά πάρτι στην αγορά κ.ά.
Στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι να «ζωντανέψει» το εμπορικό κέντρο της πόλης, να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και να συνδεθεί ακόμη περισσότερο η τοπική αγορά με το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, την Κοζανίτικη Αποκριά.






























