Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Απορρίφθηκε η απόφαση συγχώνευσης της ΔΕΥΑ Εορδαίας και της ΔΕΤΗΠ- Δείτε για ποιους λόγους

Απορρίφθηκε η απόφαση συγχώνευσης της ΔΕΥΑ Εορδαίας και της ΔΕΤΗΠ- Δείτε για ποιους λόγους

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Απορριπτέα «μη εκτελεστή» κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για τη συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΥΑΕ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης) Εορδαίας και Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ).

Οι λόγοι απόρριψης της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας οφείλονται  κυρίως στο ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις του νόμου,  ότι δεν υπάρχει εκτίμηση της περιουσίας των δύο συγχωνευόμενων επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα όργανα, αλλά και διότι επειδή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων δεν ελήφθη με απόλυτη πλειοψηφία.

Στο σκεπτικό της απόρριψης της απόφασης του Δ.Σ. Εορδαίας αναφέρεται ειδικότερα ότι:

1.Η αριθμ. 345/2018 απόφασης του Δ.Σ. ερείζεται σε εσφαλμένη αιτιολογία, αφού προκύπτει ότι δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση συγχώνευσης ΔΕΥΑ και ΔΕΤΗΠ Εορδαίας οι προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 109 του Καλλικράτη.

2.Δεν έχει εκτιμηθεί η περιουσία των δύο συγχωνευόμενων επιχειρήσεων από τα αρμόδια όργανα του άρθρου 17 του Ν. 4548/2018.

  1. Δεν ελήφθη η απόφαση (του Δημοτικού Συμβουλίου) με τη νόμιμη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, αφού επί συνόλου 33 μελών ψήφισαν θετικά οι 15.

Απορριπτέα κρίθηκε επίσης από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Βασίλη Μιχελάκη, και η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) κατά της αριθμ. 345/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, περί συγχώνευσης των δύο δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΕ και ΔΕΤΗΠ), διότι ασκείται ελλείψει εννόμου συμφέροντος αλλά και γιατί σε κάθε περίπτωση στρέφεται κατά μη εκτελεστής διοικητικής πράξης (της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για τη συγχώνευση των δύο δημοτικών επιχειρήσεων, με αριθμό 345/2018).

Αναλυτικά η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη