Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Από τις γιορταστικές εκδηλώσεις του Εορτάζοντα Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδος Πτολεμαϊδος, το 1968 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 30/05/2018

Από τις γιορταστικές εκδηλώσεις του Εορτάζοντα Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδος Πτολεμαϊδος, το 1968 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 30/05/2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η πόλη μας γιόρτασε την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, του Αγίου Πνεύματος.

Το απόγευμα της γιορτής χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας που παρευρίσκονταν για τον συνεορτασμό και ο Μητροπολίτης μας πατήρ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ.

Μετά τον εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος πατήρ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ  συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της πόλης μας.

Ακολούθησε με μεγαλοπρέπεια ΛΙΤΑΝΕΙΑ στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία χιλιάδων πιστών από την Πτολεμαϊδα και όχι μόνο.  Ένοπλο τιμητικό άγημα του Στρατού κάλυπτε τις δύο πλευρές της πορείας.

Τη Δευτέρα, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, στον εορτάζοντα Ναό τελέσθηκε Θεία λειτουργία από τον κ.κ. Αυγουστίνο με όλο τον κλήρο της περιοχής.

Τον Θείο λόγο κήρυξε και τις δύο ημέρες ο Μητροπολίτης που αναφέρθηκε με ευλάβεια στο Άγιο Πνεύμα, την επιφώτιση του οποίου θα πρέπει να επικαλούμαστε διά της προσευχής μας, όλοι οι χριστιανοί.

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε ακόμα στον πόλεμο κατά της εκκλησίας του Θεού από αυτό τούτο το Ορθόδοξο κράτος μας που έκανε ακόμα και τους πολέμιους της εκκλησίας μας και του γένους μας, τους Τούρκους να απορούν και κατέληξε, όσοι και όσο κι αν το πολεμήσουν ένα είναι βέβαιο πως η εκκλησία του ΘΕΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Με προσοχή και θρησκευτική κατάνυξη το πλήθος παρακολούθησε τόσο το ΘΕΙΟ τελετουργικό της ημέρας, όσο και τις μελλούμενες ΣΟΦΙΕΣ (σημερινές) του γέροντα επισκόπου του.

Στη φώτο μας , ο Μητροπολίτης μας, Καντιώτης  Αυγουστίνος, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, ο Δήμαρχος, Λευκόπουλος Αριστείδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, Βάννης ή Βαννόπουλος  Αναστάσιος  και ακολουθεί το Δημοτικό Συμβούλιο , ο Δικηγόρος Κεφαλίδης Χρήστος και μεγάλο πλήθος πιστών, γνωστών μας-αγνώστω

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team